Xamk aloittaa lukuvuotensa osittain etäopetuksessa – Uudet opiskelijat aloittavat kampuksilla

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa aloittaa neljällä kampuksella yhteensä 1940 opiskelijaa.

Katja Juurikko

Xamkin kampuksilla liikkuu syksyllä pääosin vain uusia opiskelijoita. Kuvassa Kouvolan kampus.
Xamkin kampuksilla liikkuu syksyllä pääosin vain uusia opiskelijoita. Kuvassa Kouvolan kampus.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk aloittaa syyslukukautensa osittain etäopetuksessa, selviää Xamkin tiedotteesta.

Ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat aloittavat opintonsa lähiopetuksessa, mutta jatkavat opiskelijat suorittavat suuren osan opinnoistaan etänä.

– Aloittaville opiskelijoille on tärkeää tutustua toisiinsa ja Xamkiin, jotta he pääsevät hyvin alkuun opinnoissaan. Siksi he saapuvat kampuksille ja ryhmäytyminen toteutetaan luokka- tai ryhmäkohtaisesti, kertoo tiedotteessa rehtori Heikki Saastamoinen.

Kaikkien linjojen jatkavien opiskelijoiden teoriaopinnot toteutetaan lokakuun 26. päivään saakka etäopetuksena. Simulaatio-, laboratorio- ja työpajaopinnot toteutetaan kuitenkin lähiopetuksena kampuksilla.

Tiedotteessa painotetaan, että Xamk ottaa koulutuksen toteuttamisessa huomioon koronatilanteen edellyttämät varotoimet. Opiskelijoita ohjataan pesemään ja desinfioimaan kätensä, pitämään turvavälit sekä käyttämään kasvomaskeja.

Xamkissa aloittaa tänä syksynä yhteensä 1940 uutta opiskelijaa. Eniten uusia opiskelijoita aloittaa opintonsa Mikkelissä, yhteensä 665. Xamkilla on kampukset lisäksi Savonlinnassa, Kouvolassa ja Kotkassa.

Luetuimmat