Pahoinvointia pois ja Imatran nuorille betonipuisto Ukonniemeen tai Imatrankoskelle, esittää kaupunginvaltuutettu, yrittäjä Jani Telkkä

Telkkä teki kuntalaisaloitteen skeittaajien, skuuttaajien ja BMX-harrastajien käyttöön sopivasta betonipuistosta. – Se olisi hyvää jatkoa Imatran pumptrack-radalle, Telkkä sanoo.

Joonas Tapaninen

Kuntalaisaloitteen tehneestä Jani Telkästä betonipuisto olisi hyvää jatkoa Karhumäen pumptrackille. Arkistokuvassa pumptrackilla Tuomas Hietanen.
Kuntalaisaloitteen tehneestä Jani Telkästä betonipuisto olisi hyvää jatkoa Karhumäen pumptrackille. Arkistokuvassa pumptrackilla Tuomas Hietanen.

Imatralaisnuorille pitäisi saada lisää mielekästä tekemistä, sanoo Jani Telkkä, imatralainen kaupunginvaltuutettu (sd.) ja yrittäjä.

– Korona on lisännyt yleistä pahoinvointia. Nuoret kaipaavat uutta tekemistä.

Telkkä teki kuntalaisaloitteen, jossa hän esittää betonipuiston rakentamista Imatralle. Sijainti voisi olla joko Imatrankosken keskustan lähellä tai Ukonniemessä.

Betonipuistoa voisivat käyttää rullalautailijat, temppupotkulautailijat tai BMX-pyörillä ajavat.

– Betonipuisto on helppo tehdä ja kestää muuttuvia olosuhteita. Edullisimmillaan sen voisi rakentaa alle 50 000 eurolla ja oikein hyvän puiston saisi alle 200 000 eurolla.

Telkkä kertoo, että betonipuisto on noussut esiin hänen nuorten kanssa käymissään keskusteluissa.

– Puistoja löytyy esimerkiksi Haminasta, Kouvolasta ja Kotkasta. Imatralla sellainen olisi hyvää jatkoa Karhumäen pumptrack-radalle.

Betonipuiston lähellä Telkkä näkisi mielellään myös leikkipuiston lapsille.

Telkkä on lähettänyt kuntalaisaloitteensa saman tien Imatran kaupungille käsiteltäväksi.

Luetuimmat