Imatralla vuodesta 1993 toiminut Heikki Ikävalko -osakeyhtiö on hakeutunut konkurssiin – "Ei ollut mitään mahdollisuuksia jatkaa", toteaa yrittäjänä veljensä kanssa toiminut Jani Piepponen

Työt loppuvat Piepposten lisäksi seitsemältä työntekijältä. Työt ovat vähentyneet siinä määrin, että Piepposet päättivät lopettaa toiminnan ennen rankkoja tappioita.

Kalle Sipiläinen

Heikki Ikävalko -osakeyhtiö on tehnyt talvella muun muassa lumenpudotuksia. Nyt niitä töitä ei ole ollut. Tässä arkistokuvassa tammikuulta 2010 Lasse Viitasara esitteli yrityksen toista nosturia.
Heikki Ikävalko -osakeyhtiö on tehnyt talvella muun muassa lumenpudotuksia. Nyt niitä töitä ei ole ollut. Tässä arkistokuvassa tammikuulta 2010 Lasse Viitasara esitteli yrityksen toista nosturia.

Vuoksenniskalla toimiva Heikki Ikävalko -osakeyhtiö lopettaa toimintansa. Yritys on hakeutunut konkurssiin.

Työt loppuvat seitsemältä työntekijältä. He ovat viimeistä päivää töissä tämän viikon perjantaina.

Yrittäjien Jani ja Jere Piepposen osalta työt päättyivät jo maanantaina. He antoivat asiat konkurssipesää hoitavan asianajaja Heikki Oikkosen hoidettavaksi.

– Sovitut työt saadaan hoidettua loppuun, Jani Piepponen kertoo.

Sinnittelyä jo pidemmän aikaa

Yrityksen lopettamispäätöksen syy on Jani Piepposen mukaan töiden radikaali vähentyminen.

– Kuluvalla talvella oli iso syy ratkaisuun. Tähän aikaan tehtäisiin normaalisti lumentiputuksia. Nyt niitä töitä ei ollut.

Myöskin yrityksen tekemät pienkonehuollot ovat talvella vähissä.

Piepposen mukaan toiminta on ollut sinnittelyä jo pidemmän aikaa. Veljekset eivät nähneet mitään mahdollisuuksia jatkaa enää yritystoimintaa.

– Oli paras lopettaa ennen kuin tulee isompaa vahinkoa. Nyt toiminnasta ei jää suurta tappiota, arvioi Jani Piepponen.

Jani Piepponen aikoo nyt töiden loputtua vetää hetken henkeä ja lomailla.

– Sen jälkeen alan katsoa tulevia kuvioita.

Myös Jere Piepposella on edessä uusien töiden etsintä.

Yrittäjänvaihdos vuonna 2008

Jani Piepponen aloitti Heikki Ikävalko -osakeyhtiön yrittäjänä vuonna 2008 sen perustajan Heikki Ikävalkon jäätyä eläkkeelle. Vuonna 2012 toiseksi yrittäjäksi tuli Jere Piepponen.

Heikki Ikävalko perusti monialayrityksensä vuonna 1993. Aluksi yritys toimi Vuoksenniskalla. Vuodesta 2002 toiminta pyöri vuokratiloissa Rajapatsaalla lähellä Pietarintietä.

Yritys muutti vuoden 2018 alussa Mitra Imatran rakennuttajan vuokralaiseksi Vuoksenniskan Tiilitehtaankadulle.

Heikki Ikävalko Oy teki muun muassa teräsrakenteiden valmistusta, korjausta sekä huolto- ja muutostöitä. Yrityksen toimialaan kuuluivat myös rakennus- ja saneeraustyöt taloyhtiöille sekä pumppu- ja pienkonehuolto.

Juttua korjattu 18.2. kello 17.29. Täydennetty, että Jani Piepposen lisäksi yrittäjänä on toiminut hänen veljensä Jere Piepponen. He tekivät lopettamispäätöksen yhdessä.

Luetuimmat