Alkon uudet noutopisteet avautuivat tällä viikolla Ruokolahdella ja Simpeleellä: ”Emme me täällä näe, mitä tilaajan paketissa on”

Ruokolahden rakennustarvike ja IT-Lähituki Simpeleellä ovat Alkon uusimmat noutopisteet Etelä-Karjalassa. Kaikki Alkon verkkokaupan noin 9 000 tuotetta ovat tilattavissa niihin.

Hannu Ojala

Ruokolahden rakennustarvikkeen yrittäjä Seppo Snellman palvelee asiakkaita nyt myös Alkon asioissa.
Ruokolahden rakennustarvikkeen yrittäjä Seppo Snellman palvelee asiakkaita nyt myös Alkon asioissa.

Alko avasi tällä viikolla kaksi uutta noutopistettä Etelä-Karjalaan.

Uudet yhteistyökumppanit ovat Ruokolahden rakennustarvike Rasilassa ja IT-Lähituki Simpeleellä.

Niihin voi tilata Alkon verkkokaupan kautta jatkossa mitä tahansa tuotteita Alkon valikoimista. Saatavilla on noin 9 000 tuotetta, kertoo Alkon Itä-Suomen aluepäällikkö Jari Hiekkataipale.

— Kyse on Alkon verkkokaupan noutopisteistä. Asiakas valitsee verkkokaupassa, noutaako pakettinsa Alkon myymälästä vai tällaisesta yrittäjän pyörittämästä noutopisteestä, Hiekkataipale selventää.

Noutopisteitä on Suomessa yhteensä 85, joista kolme Etelä-Karjalassa. Ensimmäinen noutopiste avattiin aiemmin Taipalsaarelle.

Tilauksia odotellaan

Ruokolahden rakennustarvikkeen yrittäjä Seppo Snellman arvaa heti toimittajan soittaessa, mitä asia koskee. Alkon noutopisteen tulo pitäjille on herättänyt paljon mielenkiintoa ja kysymyksiä, kertoo hän hyväntuulisesti nauraen.

— Eilen saatiin järjestelmät toimimaan ja koetilaus tehtyä. Nyt vaan odotellaan tilauksia. Ainakin puheiden perusteella niitä pitäisi olla tulossa, Snellman kertoo.

Snellman kertoo aloitteen yhteistyöhön tulleen Alkolta. Koska mitään isompia investointeja ei tarvittu, hän näytti vihreää valoa.

Yrittäjää motivoi paikallisten palvelu sekä potentiaalisten asiakkaiden saaminen sisään rautakauppaan.

— Sehän siinä on ajatuksena, että mahdollisesti syntyy muunkinlaisia kauppoja.

Yritys ei suoraan hyödy toiminnasta paljoakaan, sillä Alkon korvaus Snellmanin mukaan lähinnä nimellinen.

Pienimuotoista toimintaa

Snellmanin mukaan tilaajan henkilöllisyys tulee noutopisteen tietoon paketin saapuessa Alkosta. Rautakaupassa ei kuitenkaan nähdä, mitä asiakkaat ovat Alkosta tilanneet. Tilauksen arvokaan ei paljastu mistään.

— Eikä sillä ole meille mitään merkitystä, kuka tilaa mitäkin.

Alkon Jari Hiekkataipaleen mukaan yrittäjävetoisten noutopisteiden toiminta on varsin pienimuotoista.

Alkon näkökulmasta tärkeintä on, että noutopiste toimii vastuullisena alkoholin luovutuspaikkana, että sen sijainti on asiakkaan kannalta keskeinen ja sinne on helppo tulla noutamaan verkkokaupan tilaus.

Aivan ilmaista noutopistetilauksen teko ei ole. Toimitusmaksu on yhdeksän euroa.