Autoliikenne on palaamassa Mansikkalan vanhalle sillalle – Vuoksen uutta siltaa odotellessa vanha silta palvelee vielä autoilijoita

Uutta ajoneuvosiltaa on kaavailtu Keskuskadun jatkeeksi Itä-Siitolan kohdalle.

Jarmo Hämäläinen

Mansikkalan vanhalla ratasillalla on uuden sillan rakennustöiden aikana kulkenut vain kevyt liikenne.
Mansikkalan vanhalla ratasillalla on uuden sillan rakennustöiden aikana kulkenut vain kevyt liikenne.

Mansikkalan vanha silta avataan näillä näkyminen vielä autoliikenteelle. Näin evästi Imatran kaupunkikehityslautakunta kaupungininsinööri Päivi Pekkasta, joka neuvottelee sillan tulevaisuudesta Ely-keskuksen kanssa.

Mansikkalan vanha silta suljettiin ajoneuvoliikenteeltä, kun uuden kaksiraiteisen ratasillan rakentaminen alkoi.

Siltatyön aikana vanha silta on ollut osittain työmaa-alueena ja sen eteläisen puolen levike on ollut kevyen liikenteen käytössä.

– Lautakunnan mielestä Mansikkalan vanhaa siltaa tarvitaan autoliikenteelle siihen asti, kun Vuoksen yli saadaan uusi silta Keskuskadun kohdalta, sanoo kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Antero Lattu (sd.).

Raskasta liikennettä Mansikkalan vanhalla sillalla ei sallita jatkossakaan.

Uutta siltaa on suunniteltu osana Vuoksen alueen kehittämistä. Sen kupeeseen Itä-Siitolan rannalle on kaavailtu uuttaa asuntoaluetta.

Alun perin siltaa suunniteltiin kevyen liikenteen sillaksi, mutta sittemmin on löytynyt tarvetta myös ajoneuvoliikenteen uudelle sillalle.

Uutta siltaa suunnitellaanss Keskuskadun kohdalle

Ilman valtion rahoitusta Imatran kaupungilla ei ole kuitenkaan resursseja uuden sillan rakentamiseen.

Sillan tarvetta on perusteltu osana Imatran ja Lappeenrannan välisen nelikaistatien statuksen nostamisessa.

Moottoritien vihreiden kylttien saaminen tieosuudelle edellyttää koko välille korvaavaa tietä, jolla myös hitaammat ajoneuvot kuten traktorit voivat liikkua.

Kuutostien silla Vuoksen yli hitaammat ajoneuvot eivät saa ajaa ja niiden on kierrettävä Tornan sillan kautta Vuoksen yli.

Lautakunta ei tehnyt sillan liikenteestä mitään päätöstä, mutta antoi kaupungininsinööri Päivi Pekkaselle ohjeita neuvotteluun, joita tämä käy sillan tulevasta käytöstä Ely-keskuksen kanssa,

Mansikkalan vanha ratasilta on valtion omistama. Se on Väylän eli entisen väyläviraston silta, jota Kaakkois-Suomen Ely-keskus hallinnoi.

Kun uusi ratasilta valmistuu ja otetaan käyttöön, vanha silta on jäämässä Imatran kaupungille.

Vuoksen ylittävän uuden ratasillan työt valmistuvat marraskuun loppuun mennessä.

Raideliikenne alkaa kulkea uudella sillalla kesällä 2021, mutta kaksoisraiteen rakennustyöt jatkuvat Imatralla vuoteen 2023.