Kaukopään sellutehdasta ajetaan jo alas, vuorossa seuraavaksi kartonkikoneet - Paperiliiton lakonuhan sovittelua jatketaan huomenna

Paperiliiton kaksiviikkoinen lakko uhkaa alkaa maanantaiaamuna.

Kai Skyttä

Paperiliiton ja Metsäteollisuuden välistä kiistaa soviteltiin viimeksi eilen illalla. Arkistokuva.
Paperiliiton ja Metsäteollisuuden välistä kiistaa soviteltiin viimeksi eilen illalla. Arkistokuva.

Paperiliiton lakonuhkaan haetaan ratkaisua viime hetkiin asti, vaikka tehtaita ajetaan jo alas.

Paperiliiton ja työnantajien Metsäteollisuuden välisen kiistan sovittelu jatkuu huomenna sunnuntaina iltapäivällä, kertoo valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala Twitterissä.

Paperiliiton kaksiviikkoinen lakko uhkaa alkaa maanantaiaamuna.

Sellutehtaiden alasajo on alkanut jo eilisiltana, kertoo Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén. Myös paperitehtaat ajetaan alas viikonlopun aikana.

Kiistaa soviteltiin viimeksi eilen illalla yli puolenyön.

Stora Enson Imatran tehtaiden pääluottamusmies Arto Hulkko kertoo, että Kaukopään sellutehtaan alasajo alkoi lauantain vastaisena yönä. Seuraavaksi ovat vuorossa kartonkikoneet. Voimalaitosta ei ajeta kokonaan alas; se jää osin toimintaan.

Metsä Fibren Joutsenon sellutehtaan pääluottamusmies Harri Kortelainen kertoo, että tehtaan alasajo alkoi lauantai-iltana.

Kaukaan tehtailla alasajo alkaa pääluottamusmies Kari Rikkilän mukaan sunnuntaina aamuyöllä. Se kestää reilun vuorokauden.

Jo aiemmin on varmistunut, että maanantaina alkavat ammattiliitto Pron kaksiviikkoinen lakko metsäteollisuudessa ja Teollisuusliiton julistama niin ikään kaksiviikkoinen lakko mekaanisessa metsäteollisuudessa eli sahoilla ja vaneritehtailla.

Mekaanisen metsäteollisuuden kiistan sovittelu jatkuu ensi tiistaina.

Juttuun lisätty Etelä-Karjalan tietoja 25.1. klo 20.30.

Luetuimmat