Pääkirjoitus: Nyt se on kerrottava — Kuka Imatralla seisoo Jussi Halla-ahon takana ja kuka ei?

Kai Skyttä

Perussuomalaisten kahtiajakautuminen repäisi lovensa Imatralle asti. Puoluetoimiston kuppi meni nurin, kun Imatran perussuomalaisten pitkäaikainen nokkamies Erkki Saarimäki osoitti liian kanssa kiinnostusta Sinisen tulevaisuuden jäsenhankintatilaisuuteen viikko sitten Koskenpartaalla. Veljeily puolueesta loikanneiden kanssa on perussuomalaisille sallittua yhä tiettyyn rajaan asti, mutta Saarimäki asteli tämän rajan yli.

Imatralla valtaa kaupunginvaltuustossa pitää enemmistönsä turvin ryhmä 22, jonka taakse asettuivat pian kuntavaalien jälkeen perussuomalaisten ohella kokoomus, keskusta ja vihreät. Kun perussuomalaisten kesäinen puoluekokous leväytti puolueen kahtia, ennakoitiin tapahtumilla olevan ennen pitkää heijastuksia kunnallispolitiikkaan. Tähän asti merkit Imatralla on kiistetty jyrkästi, eikä Jussi Halla-ahon näkemysten koettu vaikuttavan paikallistasolle.

Saarimäki ei näe nytkään tilanteessa mitään kummallista. Hän haluaa pitää välit kunnossa joka puolelle, eivätkä vanhat ystävyyssuhteet ainakaan helpota pesäeron tekemistä perussuomalaisista irtautuneen joukon kanssa. Jos Saarimäki saa puolueesta potkut, se saattaa kuitenkin pyöräyttää liikkeelle ison luokan lumipallon. Voimasuhteet demari- ja porvarileirin välillä on jaettu niin pienellä marginaalilla, että yhden ihmisen loikka kääntää vallan Imatralle tuttuun asentoon, eli vasemmalle.

Sininen tulevaisuus saanee lähiaikoina muotonsa puolueena, jolle Kaakkois-Suomessa on syntymässä myös piiritoimintaa. Imatralla perussuomalaisten on todennäköisesti paljastettava jo ennen sitä, kumman kelkassa nykyään kuljetaan.

Mari Pajari

mari.pajari@uutisvuoksi.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.