Poliisilla on epäilty selvillä Kulmakadun roskakatospaloihin — Poliisi uskoo, että sama henkilö sytytti kaikki kolme paloa

Rajapatsaalla paloi kaksi roskakatosta aikaisin lauantaiaamuna, ja kolmas varhain sunnuntaina.

Santeri Tynkkynen

Palaneet roskakatokset sijaitsevat kaikki Kulmakadulla. Tässä kuvassa Kulmakatu 2 kärynnyt roskakatos.
Palaneet roskakatokset sijaitsevat kaikki Kulmakadulla. Tässä kuvassa Kulmakatu 2 kärynnyt roskakatos.

Poliisilla on epäilty tekijä viikonloppuna Rajapatsaalla tapahtuneisiin tulipaloihin. Rikoskomisario Ari Järveläinen Kaakkois-Suomen poliisista vahvistaa tämän.

— Ei nämä meille täysin pimeitä juttuja ole. Tutkintalinjana on, että kaikissa paloissa on sama sytyttäjä, ja sitä epäillään.

Tutkijat ovat parhaillaan jutun parissa tekemässä toimenpiteitä. Järveläisen mukaan tutkinta on vielä alkuvaiheessa, eikä tutkintataktisista syistä poliisi pysty tässä vaiheessa hirveästi tapausta avaamaan.

Järveläinen ei osaa vielä tarkkaan arvioida tuhopolttojen kokonaiskustannuksia, mutta ne ovat hänen mukaansa joka tapauksessa tuhansia euroja. Tuhopoltot kirjattiin poliisille tuhotyö -rikosnimikkeellä. Nimike voi kuitenkin vielä vaihtua lähipäivien aikana.

— Tätä pitää arvioida kokonaisuutena, esimerkiksi olisiko mahdollisesti voinut levitä asuintaloon. Rikosnimike tarkentuu tämän tai huomisen päivän aikana, Järveläinen kertoo.

Santeri Tynkkynen

Kulmakatu 6 roskakatos paloi kokonaan maan tasalle.
Kulmakatu 6 roskakatos paloi kokonaan maan tasalle.

Vanhat palot huomioidaan

Rikoskomisario Ari Järveläisen mukaan on myös mahdollista, että kyseinen tekijä on sytyttänyt paloja myös aikaisemminkin. Kun epäilty tavoitetaan, niin poliisi katsoo, sopiiko tapaukseen muita tulipaloja.

— Kyllä me huomioidaan myös vanhat tällä alueella tapahtuneet palot. Monesti tälläisessä tapauksessa on ollut pidemmän aikaa tarve sytytellä, Järveläinen pohtii.

Rajapatsaan tulipaloista kaksi tapahtui varhain lauantaiaamuna. Pelastuslaitos sai hälytyksen Kulmakadulle lauantaina aamuviideltä. Toisen lauantaina palaneen roskakatoksen läheisyydessä olleet autot kärsivät myös vaurioita. Kolmesta autosta takavalot sulivat palon seurauksena.

Kolmas palo tapahtui varhain sunnuntaiaamuna kello viiden aikaan. Sunnuntaina palanut katos ehti palaa kokonaan, sillä roskakatoksissa oli niin paljon palokuormaa. Palanut erillinen roskakatos oli noin 35 neliön suuruinen.

Luetuimmat