Rajapatsaan, Vuoksenniskan, Ruokolahden ja Rautjärven kirjastot avautuvat ensi viikolla, mutta erityisjärjestelyin – Pääkirjasto pysyy Imatralla yhä suljettuna

Tiloja kirjastoissa on väljennetty. Vierailujen toivotaan olevan lyhyitä ja jonotusta ohjeistetaan. Katso Imatran seudun kirjastojen aukiolot jutusta.

Kanerva Jalarvo

Kirjastojen asiakkaat pääsevät vihdoin valitsemaan itse lainattavia kirjoja. Ruokolahden vs. kirjastonjohtaja Sanna Halttunen muistuttaa, että palvelua on kesäkuun alusta asti saatavilla vain aukioloaikoina. Omatoimikirjastot eivät ole vielä toiminnassa.
Kirjastojen asiakkaat pääsevät vihdoin valitsemaan itse lainattavia kirjoja. Ruokolahden vs. kirjastonjohtaja Sanna Halttunen muistuttaa, että palvelua on kesäkuun alusta asti saatavilla vain aukioloaikoina. Omatoimikirjastot eivät ole vielä toiminnassa.

Imatran Rajapatsaan ja Vuoksenniskan kirjastot avautuvat kesäkuun alussa. Sisään kirjastoihin pääsee aluksi vain palveluaikoina. Omatoimiajat pyritään ottamaan käyttöön juhannuksen jälkeen.

Molemmat kirjastot ovat auki neljänä päivänä viikossa. Koronavirustilanteen vuoksi kirjastoissa korostetaan turvavälien ja käsihygienian merkitystä.

Kaupunki suosittelee pitämään kirjastokäynnit lyhyinä ja hoitamaan vain välttämättömät asiat. Samalla kirjastojen siivousta on tehostettu.

– Sairaana ei pidä tulla kirjastoon, muistuttaa kirjastoasiantuntija Ari Sareslahti Imatran kaupungin tiedotteessa.

Kalusteita on raivattu turvavälien tieltä

Myös Ruokolahdella ja Rautjärvellä kirjastot avataan käyttäjille kesäkuun alusta alkaen. Asiakkaat pääsevät itse valitsemaan aineistoja, mutta yleisötilaisuuksia tiloissa ei järjestetä.

Ruokolahdella asiakaskoneet eivät ole käytössä. Myöskään omatoimikirjasto ei ole toiminnassa.

Rautjärvellä tiloja on väljennetty esimerkiksi kalusteita vähentämällä. Lehtisalissa turvaetäisyydet ovat nyt suuremmat ja asiakastietokoneet on erotettu.

– Lainaustiskille on asennettu myös pleksi. Ja jonotusta ohjeistetaan tarvittaessa, kertoo kirjastonjohtaja Kaisa Myllymäki.

Imatran pääkirjasto on yhä kiinni tilamuutosten vuoksi. Pääkirjastosta voi lainata aineistoa tekemällä varauksen ja noutamalla sen joko toisesta Heili-kirjastosta tai Kulttuuritalo Virran aulasta. Noutopalvelu jatkuu 18. kesäkuuta saakka.

Kirjastojen aukiolot 1. kesäkuuta lähtien

Rajapatsaan kirjasto ma–ti 13–19, ke ja pe 10–16

Vuoksenniskan kirjasto ma ja ke 12–18, to–pe 10–16

Imatran pääkirjasto kesäkuun ajan suljettuna.

Ruokolahden kirjasto ma–ti ja to 10–17, ke 12–19, pe 10–16

Rautjärven pääkirjasto ma–ti 10–19, to–pe 10–16

Asemankirjasto ke 13–19

Luetuimmat