Ukonniemen lumikasa käytettiin loppuun poikkeuksellisen varhain – Nyt latua luodaan jäähallihileellä ja uudella tykkilumella: "Sääennuste näyttää hyvältä"

Tällä hetkellä hiihdettävässä kunnossa on 1,3 kilometriä latua.

Santeri Tynkkynen

Imatran ensilumen latuun on jo tänä syksynä käytetty kaikki viime talvena varastoitu lumi. Arkistokuva.
Imatran ensilumen latuun on jo tänä syksynä käytetty kaikki viime talvena varastoitu lumi. Arkistokuva.

Ensilumen latu Imatralla on pysynyt hiihdettävässä kunnossa, vaikka syksyn säät eivät ole olleet hiihdolle suosiolliset.

Käytettävissä olevaa latua on kuitenkin jouduttu lämpimien kelien takia typistämään, ja tällä hetkellä hiihdettävässä kunnossa oleva pätkä on pituudeltaan 1,3 kilometriä, kertoo työnjohtaja Jani Niittynen Imatran kiinteistö- ja aluepalvelu Kipasta.

Viime talvelta säilötty lumi on käytetty loppuun, joten tällä hetkellä latua luodaan jäähallihileellä ja uudella tykkilumella.

– Kasa on loppu, mutta tykit tekevät koko ajan uutta lunta, Niittynen sanoo.

Lumikasan hupeneminen näin varhaisessa vaiheessa syksyä on poikkeuksellista, mutta syksykin on ollut poikkeuksellisen leuto. Niittynen on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että latu pystytään pitämään jatkossakin auki.

– Sääennuste näyttää hyvältä, sillä huomisen (torstain) jälkeen yölämpötilat painuvat pakkaselle. Torstaina ollaan plussalla, mutta kylmäkerrointa on latautunut lumeen sen verran paljon, ettei sillä pitäisi olla vaikutusta, Niittynen kertoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset