Yhdistykset toimivat: Punaisen ristin Rautjärven osasto kuuli syyskokouksessaan vankilavierailutoiminnasta

SPR:n Rautjärven osasto

Punaisen ristin Rautjärven osaston jäsen Katja Berg (vas.) kertoi syyskokouksessa vankilavierailutoiminnasta. Sihteeri Helena Lankinen ja puheenjohtaja Teppo Nurminen kiittivät lopuksi Katja Bergiä.
Punaisen ristin Rautjärven osaston jäsen Katja Berg (vas.) kertoi syyskokouksessa vankilavierailutoiminnasta. Sihteeri Helena Lankinen ja puheenjohtaja Teppo Nurminen kiittivät lopuksi Katja Bergiä.

Punaisen ristin Rautjärven osaston syyskokouksessa kuultiin asioista, jotka ovat tuttuja vain harvoille. Osaston jäsen Katja Berg kertoi ystäväpalvelun vankilavierailutoiminnasta. Hän oli toiminnassa mukana vuodesta 1983 aina vuoteen 2008, jolloin Konnunsuon vankila lakkautettiin.

Katja Berg oli mukana Konnunsuon vankilassa sekä ryhmätoiminnassa että yksittäisvierailuissa. Vuosien mittaan hän ehti kiertää Vaasaa vaille kaikissa Suomen vankiloissa. Hän kävi tutustumassa myös Viipurin vankilaoloihin sekä Viron ja Norjan vankiloihin. Koko vankilavierailutoiminta on lähtöisin Norjasta.

Vankilavierailutoiminta alkaa vaitiolovelvollisuusvalan vannomisella. Mukaan pääsevät vangit ovat turvallisuusluokitettuja. Katja Berg totesi toiminnan olevan antoisaa, mutta vaativan todellista sitoutumista. Monille vangeille SPR:n ystävät ovat ainoita vieraita, todellisia henkireikiä.

Kerran vuodessa järjestettiin yhteisiä tapaamisia, joissa oli mukana kehitysvammaisia. Monille vangeille oli silmiä avaavaa nähdä ihmisiä, joiden elämässä oli todellisia haasteita.

Vankilavierailutoimintaan osallistuvat saavat vankan koulutuksen, jota annetaan vuosittain. Katja Berg totesi näistä koulutuksista olleen paljon hyötyä myös muussa elämässä.

Osasto kiitti Katja Bergiä pitkäaikaisesta toiminnasta korulla ja kukilla.

Syyskokous pidettiin Rautjärven Asemanseudulla ja mukana oli 15 henkeä, mikä 42 jäsenen osastossa on iso osanottajamäärä. Syyskokouksessa valittiin Teppo Nurminen jatkamaan puheenjohtajana ja Kati Häyhä varapuheenjohtajana. Myös erovuorossa olleet hallituksen jäsenet Ulla Lankinen ja Kaisa Tiippana valittiin uudelleen. Toiminnantarkastajina jatkavat Tarja Huolman ja Liisa Siitonen.

Marja Holli

Luetuimmat

Uusimmat uutiset