Kärpät möyhensi SaiPan Oulussa, Roy Radke teki maalin

Jukka Leinonen

SaiPan kultakypärä David Goodwin väänsi kiekosta Kärppien Mikael Ruohomaan kanssa.

SaiPan peli ei osoittanut paranemisen merkkejä torstaina Oulussa. Kärpät hassutteli vaisusti kauden aloittaneen SaiPan kumoon maalein 6—1 (2—1, 3—0, 1—0).

Oululaisten osumia yhdisti SaiPan huono oman maalinedustan puolustaminen.

Toisaalta kotijoukkue voitti kaksinkamppailuja solkenaan ja hallitsi kaukalon tapahtumia muutenkin ottelun alusta loppuun. SaiPa rakensi maalipaikkoja vain vähän.

SaiPa on hävinnyt Oulussa nyt yksitoista ottelua peräkkäin.

Ennakkoon vaikea ottelu muuttui SaiPan kannalta nopeasti vielä vaikeammaksi, kun Kärpät meni 2—0-johtoon alle kolmessa minuutissa.

Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen näki päivänvalon tapahtuma, joka jäi SaiPan ainoaksi ilonaiheeksi: Roy Radke teki elämänsä ensimmäisen liigamaalin ja SaiPan kauden kolmannen ylivoimamaalin.

20-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä lapioi irtokiekon Kärppien maalivahdin Jussi Rynnäksen ulottuvilta verkkoon.

Maali oli SaiPalle ensimmäinen otteluiden avauserissä tällä kaudella.

Toisessa erässä Kärpät nakutti tasaisin väliajoin kolme maalia lisää. Kolmannessa erässä voittolukemat viimeisteli Shaun Heshka.

SaiPa jatkaa lisämaalien ja -pisteiden metsästystä lauantaina, kun se isännöi Kisapuiston jäähallissa hallitsevaa mestaria Tampereen Tapparaa.

Tapparan riveissä pelaa keskushyökkääjä Matti Järvinen, joka teki SaiPassa tasaista työtä kolmen viime kauden ajan.

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat