Puuttuvat liikennemerkit hidastivat töiden aloitusta: Mansikkalan kiertotiet käyttöön torstaina tai perjantaina

Myllerrys Mansikkalan marketalueella jatkuu pitkälle syksyyn.

ANU PAKARINEN

Tainionkoskentien keskialueen kasat enteilevät poikkeusjärjestelyjen lähestymistä. Reunakiveystä ei pureta, vaan päälle ajetaan mursketta, jotta liikenne pääsee kulkemaan keskialueen yli.
Tainionkoskentien keskialueen kasat enteilevät poikkeusjärjestelyjen lähestymistä. Reunakiveystä ei pureta, vaan päälle ajetaan mursketta, jotta liikenne pääsee kulkemaan keskialueen yli.

Kahden uuden kiertoliittymän sekä Kukkolinnankadun rakentamiseen liittyvät poikkeusjärjestelyt otetaan käyttöön lähipäivinä Imatran Mansikkalassa.

Alun perin liikenteen piti siirtyä kiertotielle jo alkuviikosta Tainionkoskentien ja Keskuskadun risteyksen tuntumassa. Imatran kaupunki tiedotti asiasta sunnuntain Uutisvuoksessa.

Tästä huolimatta liikenne sujui vielä keskiviikkonakin tavalliseen tapaan.

Liikennemerkit puuttuvat

Syynä ovat puuttuvat liikennemerkit, kertoo työmaapäällikkö Panu Mäkinen katuremonttia urakoitsevasta Läänin kuljetuksesta. Liikennemerkkejä tarvitaan kertomaan kiertotiestä ja alennetusta nopeusrajoituksesta.

— Toivon että liikennemerkit saapuvat tänään ja niitä päästään asentamaan torstaina. Kiertotiet saadaan käyttöön siinä tapauksessa joko torstaina tai viimeistään aikaisin perjantaiaamuna, Mäkinen arvioi.

Liikennemerkkien tilaaminen kuuluu urakoitsijalle.

Kaupungilla ei ollut tietoa liikennemerkkien puuttumisesta, kun se tiedotti aiemmin sovitun aikataulun mukaisesti poikkeusjärjestelyjen käynnistymisestä.

— Urakoitsijan omaan aikatauluun tämä vain vaikuttaa, kommentoi rakennuttaja Henry Tapiola Mitra Imatran rakennuttajasta.

Tiivis aikataulu

Aikaa ei ole liiaksi. Linnalan koululle Keskuskadulta rakennettava Kukkolinnankadun jatke on saatava niin valmiiksi, ettei koulun liepeillä ole tarvetta liikkua enää kuorma-autoilla tai kaivinkoneilla koulujen alettua 9. elokuuta.

Vaikka vieressä mylläkkä jatkuu pitkälle syksyyn, koulumatkan turvallisuus on otettu kaikessa suunnittelussa huomioon, Tapiola korostaa.

Tähän tulee uusi liikenneympyrä. Keskuskadulta pääsee ajamaan jatkossa Linnalan koululle uutta Kukkolinnankadun jatketta pitkin.
Tähän tulee uusi liikenneympyrä. Keskuskadulta pääsee ajamaan jatkossa Linnalan koululle uutta Kukkolinnankadun jatketta pitkin.

Ennen kuin uusi alikulkutunneli valmistuu, kevyen liikenteen tulee kulkea Keskuskadun läpi Citymarketin alikulkutunnelin kautta.

— Se voi vähän lisätä koulumatkaa, Tapiola sanoo.

Vain yhteen suuntaan

Sen jälkeen kun tieremontti pääsee tämän viikon jälkeen kunnolla vauhtiin, Tainionkoskentieltä ajetaan Keskuskadulle Mansikkapaikan edestä menevän kiertotien kautta.

Keskuskadulta puolestaan ei pääse Tainionkoskentielle enää lainkaan, vaan liikenne joutuu koukkaamaan Tietäjänkadun ja Koulukadun kautta Tainionkoskentielle.

Alueelle tulee 30 kh/h nopeusrajoitus.

— Toivon, että autoilijat myös noudattavat nopeusrajoitusta, Panu Mäkinen sanoo.

Syynä on ennen muuta työturvallisuus. Tällä viikolla työmaalla urakoi kaksi kaivinkonetta ja kolme kuorma-autoa. Lisää väkeä tulee ensi viikolla.

Rakentaminen jatkuu marraskuun lopulle.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut