Nyt ei tarvitse enää ajaa Jurvalan kautta, Kuutostien autovirrat vyöryivät uudelle tieosuudelle — katso video, miltä uusi tie näyttää!

Kai Skyttä

Liikenne ohjattiin uudelle tieosuudelle Jurvalan läntisen eritasoliittymän kohdalla torstaina aamupäivällä.
Liikenne ohjattiin uudelle tieosuudelle Jurvalan läntisen eritasoliittymän kohdalla torstaina aamupäivällä.

Nyt se on auki. Sama ajatus toistui varmasti kaikkien niiden ihmisten mielissä, jotka olivat kokoontuneet torstaina Jurvalan läntisen eritasoliittymän sillankannelle. Kello kymmeneltä Kuutostien liikenne pysäytettiin hetkeksi, ja työmiehet keräsivät tietyömerkit ja puomit pois Kuutostien uuden osuuden edestä. Sen jälkeen liikenne ohjattiin uudelle kymmenen kilometriä pitkälle tieosuudelle.

Hyvissä ajoin ennen liikenteelle avaamista uuden ohitustien tuntumaan kerääntyi joukko työmaan henkilökuntaa. Aluevastaavana työskentelevä Juha Vartiainen ohjasi drone-lennokkia, joka kierteli ilmassa kuvaamassa historiallista hetkeä.

Hyvä kun tekivät tuommoisen.

— Ihan vain tunnelmoinnin takia tätä lennätän. Näin jää muisto tärkeästä päivästä, Vartiainen toteaa.

Kai Skyttä

Turhat merkit kerättiin pois juuri ennen tieosuuden avaamista liikenteelle.

Nyt hymyilyttää

Vartiainen on yksi työntekijöistä, joka on ollut mukana Jurvalan uuden nelikaistaisen ohitustien rakentamisessa sen alusta asti loppusyksystä 2015. Liki kahden vuoden projektissa hankalinta oli Toikkalassa sijaitseva kallioleikkauksen kohta. Sen kanssa taisteltiin yli vuosi, jotta se kohta saatiin kuntoon.

— Kallion laatu ja junaradan läheisyys tekivät paikasta erityisen haastavan, Vartiainen kertoo.

Mutta nyt Vartiaista ja koko muuta työntekijäporukkaa hymyilyttää.

— Tämä on työntekijälle palkitseva hetki. Hienolta tuntuu.

Koruton tilaisuus

Paikalla oli myös Taavetissa asuva Raimo Husu, joka saapui paikalle varta vasten katsomaan uutta tietä.

— Hyvä kun tekivät tuommoisen. Aikaahan siihen vain tuhraantui, hän sanoo.

Uuden tieosuuden avaaminen Kuutostiellä oli koruton tapahtuma. Vanhanajan juhlallisuuksia nauhanleikkaamisineen ja juhlapuheineen ei pidetty. Missään ei näkynyt edes yhtä ainoaa juhlajuomapulloa.

— Erillisiä tienavajaisia ei enää pidetä, vaan tie halutaan saada mahdollisimman nopeasti autoilijoiden käyttöön, kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Harri Liikanen.

Hänen mukaansa hienointa on se, että nyt avatun tieosuuden myötä Kuutostien perusparantamisen suurimmat hyödyt toteutuvat. Uusi ohitustie sujuvoittaa liikennettä ja tekee matkanteosta turvallisempaa. Lisäksi se vähentää erityisesti Jurvalan kylän asukkaille liikenteestä aiheutuvaa meluhaittaa.

— On tärkeää, että päätie on pois asutuksen seasta. Sen lisäksi tie on nyt myös pois pohjavesialueelta.

Kuutostien perusparantaminen

Lappeenrannasta Luumäkeä kohti ajettaessa Kuutostien nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa Jurvalan läntisen eritasoliittymään saakka.

Tietyöt Jurvalan läntisen eritasoliittymän ja Taavetin välisellä osuudella valmistuvat syyskuussa. Tällä tieosuudella nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa.

Kaikkiaan Kuutostien perusparantaminen Taavetin ja Lappeenrannan välillä on valmis lokakuussa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.