Parvekkeella nukkunutta kaveriaan useita kertoja puukottanut mies tuomittiin viideksi vuodeksi vankilaan

Syytetty tunnusti syyllistyneensä tapon yritykseen. Oikeuden mukaan uhri oli tilanteessa puolustuskyvytön ja vailla mahdollisuutta paeta.

Mika Strandén

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi maanantaina tuomion tapauksessa, jossa lappeenrantalaista miestä syytettiin nukkumassa olleen kaverinsa tapon yrityksestä. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi maanantaina tuomion tapauksessa, jossa lappeenrantalaista miestä syytettiin nukkumassa olleen kaverinsa tapon yrityksestä. Kuvituskuva.

Nukkumassa ollutta kaveriaan veitsellä useita kertoja lyönyt lappeenrantalainen mies on tuomittu ehdottomaan vankeuteen.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus määräsi Valtteri Kainpoika Rautiolle viiden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen tapon yrityksestä sekä huumausainerikoksesta.

Raution on lisäksi maksettava uhrille noin 18 000 euroa korkoineen korvauksia kivusta, särystä, kärsimyksestä, sairauskuluista, vaatteista ja kateisiin jääneestä omaisuudesta.

Uhri meni kaverinsa luokse

Uhriksi joutunut mies oli mennyt kaverinsa asunnolle tämän vuoden heinäkuussa. Hän oli nukkunut parvekkeen sohvalla ja heräsi siihen, että häntä pahoinpideltiin.

Syytteen teon kuvauksen mukaan Rautio oli lyönyt uhria veitsellä kuusi kertaa kaulaan ja 12 kertaa ylävartaloon. Teosta aiheutui uhrille hengenvaarallinen ilmarinta.

Kun veitsi oli vääntynyt, Rautio oli yrittänyt tappaa uhrin nyrkeillä lyömällä ja heittelemällä tätä.

Uhri oli saanut torjuttua veitseniskuja käsillään.

Syytetty tunnusti tapon yrityksen

Rautio tunnusti syyllistyneensä tapon yritykseen.

Käräjäoikeuden mukaan uhri oli tilanteessa puolustuskyvytön ja vailla pakoreittiä. Se katsoi myös, että väkivalta oli jatkunut pitkään. Kyse ei kuitenkaan ollut murhan yrityksestä, vaan tapon yrityksestä.

Syyte huumausainerikoksesta liittyi siihen, että tuomitun asunnosta löytyi amfetamiinia, klonatsepaamia ja kannabista. Myös tämän syytteen mies tunnusti, mutta sanoi, että amfetamiinia oli noin kuusi grammaa ei 19 grammaa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.