Virta-opiston käyttöön tulossa kaksi luokkaa Tainionkosken koululta - uusien käsityö- ja kuvataidekoulun lapsiryhmien aloitus on rehtori Sarianna Purtilon mukaan vielä auki

Varmaa on se, että aikuisten kudonnan opetukseen ei opistolla ole jatkossa tiloja.

Minna Mäkinen

Lasten kuvataide- ja käsityökoulun jatko on edelleen auki aloittavien ryhmien osalta, kertoo Virta-opiston rehtori Sarianna Purtilo. Kuva kuvataide- ja käsityökoulun kevätnäyttelystä.
Lasten kuvataide- ja käsityökoulun jatko on edelleen auki aloittavien ryhmien osalta, kertoo Virta-opiston rehtori Sarianna Purtilo. Kuva kuvataide- ja käsityökoulun kevätnäyttelystä.

Virta-opiston käyttöön on tulossa taiteiden taloksi muuttuvalta Tainionkosken koululta kaksi luokkaa sekä säilytystiloja.

Tiloissa toimivat jatkossa muun muassa lasten ja nuorten käsityö- ja kuvataidekoulut.

– Aloitetut ryhmät jatkavat, mikäli ryhmäkoko on riittävän suuri, kertoo Virta-opiston rehtori Sarianna Purtilo.

Taiteen perusopetukseen osallistuvien lasten huoltajille on lähtenyt kysely, jossa tiedustellaan, jatkavatko lapset opintoja tulevana lukuvuonna.

Rehtori: uusien ryhmien aloitus auki

Purtilon mukaan edelleen on auki, aloitetaanko ensi syksynä uusia lasten käsityö- ja kuvataidekoulun ryhmiä.

– Uusien ryhmien aloitus on täysin Pelastakaa lapset -yhdistyksen tuen varassa. Vielä on hieman auki, miten paljon ryhmiä Tainionkosken koulun tiloihin saadaan mahtumaan, kertoo Purtilo.

Imatran seudun pelastakaa lapset -yhdistys rahoitti jo kuvataide- ja käsityökoulun viime syksynä aloittaneita ryhmiä. Yhdistys on kertonut olevansa halukas edelleen jatkamaan rahoittamista.

Virta-opisto luopuu kudonnan opetuksesta.

– Sille ei ole tiloja jatkossa.

Kudonnan on aiemmin kerrottu olevan mahdollista taiteiden talolla, mutta ei osana Virta-opiston kurssitarjontaa.

Taiteiden talon suunnittelu kangertelee

Taiteiden talosta kaavaillaan yhteistä tilaa taiteen ammattilaisille ja harrastajille. Suunnitelmien etenemistä ovat hidastaneet koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot.

– Taiteilijoiden kanssa oli tarkoitus pitää tiloja koskevaa palaveria, mutta se jouduttiin siirtämään vallitsevan tilanteen vuoksi, kertoo tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen Imatran kaupungilta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset