Hallitus linjasi, että isot yleisötilaisuudet pysyvät kieltolistalla ainakin heinäkuun loppuun

Myöhempien tilaisuuksien arviointi tehdään kesäkuun alussa.

Antti Aimo-Koivisto

Pääministeri Sanna Marin hallituksen koronatilannetta koskevassa tiedotustilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona.
Pääministeri Sanna Marin hallituksen koronatilannetta koskevassa tiedotustilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona.

Hallitus linjaa, että yli 500 ihmisen tilaisuuksien järjestämisen kieltoa jatkettaisiin heinäkuun loppuun saakka koronavirusepidemian hillitsemiseksi.

Myöhempien tilaisuuksien arviointi tehdään kesäkuun alussa.

Aiemman päätöksen perusteella isot yleisötapahtumat oli kielletty toukokuun loppuun saakka. Moni festivaali on perunut tapahtumansa tältä vuodelta jo oma-aloitteisesti, kuten Turun Ruisrock.

Hallitus on ollut lähes koko keskiviikon koolla pohtimassa toimia, joilla estettäisiin viruksen leviämistä, turvattaisiin terveydenhuollon kantokyky ja suojattaisiin riskiryhmiä.

Urheilutapahtumien järjestäminen Suomessa siirtyy koronapandemian torjumiseksi loppukesään. Hallitus on linjannut, että suuria yleisötapahtumia voidaan järjestää Suomessa aikaisintaan elokuussa.

Kielto jatkuu heinäkuun loppuun

Hallituksen suosituksesta yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksien kielto jatkuu heinäkuun loppuun.

Jalka- ja pesäpallon kotimaisten pääsarjojen piti alkaa kesäkuussa. Heinäkuun suuria yleisötapahtumia ovat pesäpallon Itä–Länsi Porissa, ratamoottoripyörien MotoGP-kisa Iitin KymiRingillä ja Kuninkuusravit heinä-elokuussa Seinäjoella.

"Tilanne yhä vakava"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) luonnehtii Suomen koronaepidemiatilannetta yhä vakavaksi. Hänen mukaansa Suomen on mahdollista siirtyä asteittain laajoista rajoituksista tehostettuun epidemian hallintaan. Kaikista toimista ei kuitenkaan voida luopua kerralla.

Pääministeri arvioi, että Suomessa voidaan siirtyä kohti normaalia elämää pikku hiljaa.

Hallitus on keskiviikkona päivittänyt strategiaansa koronaviruksen estämiseksi. Tavoitteena on yhä estää viruksen leviämistä, turvata terveydenhuollon kantokyky ja suojata riskiryhmiä.

Hallitus linjaa rajoitusten purkua toukokuun kolmantena päivänä. Suomen tietä ulos koronakriisistä valmistelevan ryhmän näkemyksiä odotetaan sitä ennen.

Luetuimmat