Varas vei satoja litroja polttoainetta autoista Ruokolahdella ja Imatralla – Pelastuslaitos joutui siivoamaan varkaan jälkiä

Niina Villman

Varas vei satoja litroja polttoainetta autoista Ruokolahdella ja Imatralla – Pelastuslaitos joutui siivoamaan varkaan jälkiä

Satoja litroja polttoainetta päätyi vääriin käsiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä Imatralla ja Ruokolahdella. Varkauksien kohteina olivat kaksi linja-autoa Ruokolahdella ja kuorma-auto Imatralla.

Rikoskomisario Jyrki Hänninen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että Nällisuontiellä Ruokolahdella varas anasti kahden linja-auton tankeista 150–200 litraa polttoainetta kummastakin. Ilmoituksen tapauksesta teki torstaiaamuna töihin tullut linja-autonkuljettaja.

Varkauden yhteydessä polttoainetta oli ilmeisesti päätynyt myös maahan, sillä pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle torstaina aamupäivällä. Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kerrottiin, että maahan oli päätynyt muutama litra polttoainetta, jotka pelastuslaitos kävi imeyttämässä imeytysaineeseen. Ympäristövahinkoa ei päässyt syntymään.


Yhteys Imatran tapaukseen mahdollinen

Toinen polttoainevarkaus tehtiin samana yönä Kiiverinkujalla Imatralla. Hänninen kertoo, että paikalla olleesta kuorma-autosta oli viety noin 350 litraa polttoainetta.

Hän arvioi, että Ruokolahden ja Imatran tapausten takana voi olla sama tekijä.

— Voi sanoa, että on hyvinkin mahdollista, että näillä teoilla on yhteys toisiinsa.

Tapauksia tutkitaan varkautena.

Juhana Nyman

Luetuimmat

Uusimmat uutiset