Puumalan kunnanjohtajaksi maanantai-iltana valittu Niina Kuuva ryhtyi saman tien hommiin – Tuore johtaja perehtyi ajankohtaisiin asioihin seminaarissa heti valintansa jälkeen

"On hyvä lähteä virkaa hoitamaan, kun takana on näin laajamittainen tuki", Kuuva iloitsi.

Taru Hokkanen

Yksi perustelu Niina Kuuvan valinnalle oli se, että hän on jo valmiiksi perehtynyt kunnan asioihin eikä aikaa mene opetteluun. Alkuun päästiin vauhdikkaasti jo heti valinnan jälkeen.
Yksi perustelu Niina Kuuvan valinnalle oli se, että hän on jo valmiiksi perehtynyt kunnan asioihin eikä aikaa mene opetteluun. Alkuun päästiin vauhdikkaasti jo heti valinnan jälkeen.

Etelä-Savon yrittäjien aluejohtaja Niina Kuuvasta tulee Puumalan seuraava kunnanjohtaja. Puumalan kunnanvaltuusto sinetöi ennakkoon varsin varmalta näyttäneen valinnan maanantaina.

Valtuustosalissa ei valinnan jälkeen ehditty kauan juhlia, sillä heti kokouksen jälkeen tuore kunnanjohtaja ja muut valtuutetut kokoontuivat iltakouluun puimaan ajankohtaisia asioita kuten kehittämistä.

– Ajattelin jäädä kuulolle, naurahti Kuuva, jonka työt yrittäjäjärjestössä jatkuvat vielä jonkin aikaa. Etelä-Savon yrittäjien hallitus on koolla tiistaina, jolloin Kuuvan irtisanoutumisaikatauluun saadaan selvyyttä.

Laaja tuki helpottaa viranhoitoa

Kuuva sanoo olevansa otettu laajasta tuesta, jota hän sai valtuustossa. Valtuutetut käyttivät valintakokouksessa vain puoltavia puheenvuoroja.

– On hyvä lähteä virkaa hoitamaan, kun takana on näin laajamittainen tuki. Valtuutetut ovat tärkeimmät kumppanit kunnanjohtajalle.

Mukana kokouksessa oli myös väistyvä kunnanjohtaja Matias Hilden, joka aloittaa kunnanjohtajan työt naapurikunnassa Ruokolahdella jo helmikuun alussa.

– Matias kuitenkin lupasi perehdyttää minua asioihin työpäiviensä jälkeen, Kuuva kertoi.

Kuuva asuu tällä hetkellä avopuolisonsa kanssa Mikkelissä, mutta jollain aikavälillä koti on tarkoitus perustaa Puumalaan.

Puumalan kunnanjohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä kymmenen hakijaa, joista viisi kutsuttiin haastatteluun. Kunnanhallitus esitti tehtävään yksimielisesti Kuuvaa viikko sitten pitämässään kokouksessa.

Kuuva pääsi sisälle Puumalan asioihin vuosina 2018–2019, jolloin hän toimi Hildenin viransijaisena puolentoista vuoden ajan.

Luetuimmat