Patotien alkupään pyörätie suunnitteluun ensi vuonna — Kulut jaetaan ELY-keskuksen, kaupungin ja Stora Enson kesken

Hannu Ojala

Patotien osuudelle Stora Enson rantaportilta Karjalantielle suunnitellaan ajoradan viereen tulevaa pyörätietä .
Patotien osuudelle Stora Enson rantaportilta Karjalantielle suunnitellaan ajoradan viereen tulevaa pyörätietä .

Patotien pyörätien suunnittelu aloitetaan vuoden alussa. Suunnittelukustannukset on sovittu jaettavaksi kolmeen osaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen, Imatran kaupungin ja Stora Enson kesken.

Tienpitosuunnittelija Hannu Moilanen ELY-keskuksesta uskoo, että alle 20 000 euroa maksava suunnitelma saadaan valmiiksi kevään aikana.

Pyörätietä ollaan tämän suunnitelman mukaan tekemässä vain Karjalantien ja Stora Enson rantaportin väliselle noin 800 metrin osuudelle.

Suunnittelun rahoitusosuusvastuut ovat tällä hetkellä tosin auki, sillä ELY-keskus joutuu hakemaan omaa osuuttaan Liikennevirastolta.

Hannu Moilanen korostaa, että suunnittelu ei vielä tarkoita rakentamista. Rakentamisrahoja lähdetään hakemaan suunnitelmien valmistuttua ensi vuonna toimintansa aloittavalta Väylävirastolta, jolle on tulossa Liikenneviraston tehtävät. Rakentaminen on mahdollista aikaisintaan vuonna 2020.

Ajoradan viereen rakennettavan pyörätien rakentamiskulut tienpitäjä arvioi tällä hetkellä 100 000 — 125 000 euroksi. Hannu Moilanen arvioi, että tässä tapauksessa kustannuksia nostaa se, että pyörätie suunnitellaan rakennettavaksi koko matkalta reunakivetyksellä.

Luetuimmat