Escape room Imatran yrittäjä vaihtuu — imatralaiset yrittäjät Miia ja Marko Torikka ostavat pakohuonetoiminnan viiden sekunnin sääntöä seuraten: "Jos ajatuksen saa, pitää toimia"

Miia ja Marko Torikka ostavat yrityksen Sami Rasimukselta. Ensi töiksen imatralaispariskunta selvitti tiensä ulos kaikista kolmesta pakohuoneesta onnistuneesti.

Sami Rasimus

Yrittäjät Miia ja Marko Torikka astuvat Escape room Imatran ruoriin heinäkuussa.
Yrittäjät Miia ja Marko Torikka astuvat Escape room Imatran ruoriin heinäkuussa.

Pakohuonepeli Escape room Imatran yrittäjä vaihtuu. Imatralainen yrittäjäpariskunta Miia ja Marko Torikka ostavat yrityksen Sami Rasimukselta, joka toi pakohuonetoiminnan Imatralle vuonna 2016. Miia Torikan mukaan keskustelua on käyty toukokuun alusta, ja puikkoihin yrittäjäpariskunta hyppää virallisesti 1. heinäkuuta.

— Jossain vaiheessa tämä tuli netissä vastaan ja heitin Markolle, että pitäisikö tuota ajatella. Olin ensin perumassa ajatusta, mutta Marko oli yrittäjätapahtumassa kuullut viiden sekunnin säännöstä Lauri Salovaaralta. Eli jos ajatuksen saa, pitää toimia. Marko sitten soitti Samille ja sopi tapaamisen, Miia Torikka kertoo.

Arki-illat takaisin ohjelmistoon

Tilitoimistoalalla päivätyössä työskentelevä Miia Torikka perusti toiminimen, jonka alla pakohuonetoimintaa aletaan pyörittää ja johon hän osallistuu sivutoimisesti palkkatyönsä ohella. Marko Torikka puolestaan työskentelee pariskunnan yhteisessä osakeyhtiössä, Saimaan erikoispalvelut Oy:ssä, joka erikoistuu tuholaistorjuntaan.

— Pyöritämme toimintaa yhdessä, mutta luonnollisesti Markolla on yrittäjänä enemmän vapauksia työaikansa järjestämiseen. Toistaiseksi aloitamme toiminnan kahdestaan, mutta tulemme varmaan tarvitsemaan osa-aikaista apulaista jossain vaiheessa, Torikka sanoo.

Toiminta alkaa uusien yrittäjien ohjissa niin, että pakohuonepeliaikoja saa jälleen arki-iltoina ja viikonloppuna. Päiväajat riippuvat kesällä siitä, miten tuholaistorjuntasesonki antaa myöten. Kaikki kolme pakohuonetta jatkavat kuitenkin toimintaansa keskeytyksettä.

Pakohuoneista selvitty kunnialla

Nyt yrittäjäpariskunta on aloittanut toimintaan perehtymisen selvittämällä tiensä ulos onnistuneesti kaikista kolmesta pakohuoneesta. Vaikka pelistä itsestään ei entuudestaan juuri ollut kokemusta, kertoo uusi yrittäjä pulmanratkaisun ja loogisen ajattelun olevan lähellä sydäntä.

— Tykkään myös, että se vie mukanaan ja tässä oppii ajattelemaan pakohuonepelimäisesti kaikkia asioita ja ympäröivää maailmaa. Tämä on aivan huippuhommaa, Torikka iloitsee.

Pakohuonepelimäisesti yrittäjyyskin oli siis pariskunnalle ikään kuin loogista ongelmanratkaisua: osakeyhtiön lisäksi Torikka kertoo suvussa olevan yrittäjätaustaa, ja nyt näpit syyhysivät tarraamaan johonkin uuteen.

— On kiva, että nyt on jotain omaa toimintaa. Siinä elää ja jännittää mukana, kun asiakas suorittaa tehtävää. Tämä on hyvin erilaista hommaa kuin mitä tähän saakka olemme tehneet, ja asiakassuhteet tuovat uutta myös sosiaaliseen elämään.

Seuraavat kunnolliset haasteet tulevat kun aletaan uusimaan huonekantaa, kehittää uusia tarinoita ja rakentaa erilaisten toimintojen runkoa. — Miia Torikka

Tulevaisuus testaa mielikuvitusta

Tällä hetkellä uudet yrittäjät tutustuvat käytännön kiemuroihin Rasimuksen opissa. Pakohuoneiden selvittämisen lisäksi Torikat ovat olleet seuraamassa asiakkaiden pelejä.

— Sami on ottanut meidät avosylin vastaan, ja häneltä saamme vinkkejä ja neuvoja. Täytyy ensin ajaa itsensä sisään hommaan, että pääsee sinuiksi sen kanssa ja oppii tietyn rutiinin, Torikka kertoo.

Tähänastinen yrittäjätausta on taannut sen, että uuden toiminnan mahdolliset ajankäytölliset vaatimukset eivät ole se suurin haaste. Sen sijaan uutta yrittäjää mitataan Torikan mukaan mahdollisessa toiminnan kehittämisessä.

— Varmaan seuraavat kunnolliset haasteet tulevat kun aletaan uusimaan huonekantaa, kehittää uusia tarinoita ja rakentaa erilaisten toimintojen runkoa. Siinä nähdään se, miten omaa mielikuvista pystyy käyttämään hyödyksi. Tällä hetkellä päällimmäisenä on kuitenkin into ja hyvä pieni jännitys vatsanpohjassa, hän summaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut