Ruokolahtelaismies passitettiin vankilaan avovaimon toistuvista pahoinpitelyistä — Uhrille tuhansien eurojen korvaukset

45-vuotias mies tuomittiin kolmesta pahoinpitelystä, törkeästä pahoinpitelystä ja vammantuottamuksesta 1 vuodeksi ja 9 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Kai Skyttä

Käräjäoikeus antoi tuomionsa viime perjantaina.
Käräjäoikeus antoi tuomionsa viime perjantaina.

Ruokolahdella avovaimoaan toistuvasti pahoinpidellyt 45-vuotias mies tuomittiin yhdeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen kolmeen pahoinpitelyyn, törkeään pahoinpitelyyn, vammantuottamukseen sekä näpistykseen.

Yhtä pahoinpitelyä lukuunottamatta väkivalta kohdistui miehen avovaimoon.

Pahoinpitelyt alkoivat helmikuussa, heti miehen päästyä kotiin vankilasta, ja raa’istuivat joka kerta.

Viimeisin pahoinpitely tapahtui maaliskuussa ja kesti useita tunteja. Nainen pakeni veitsellä aseistautunutta miestään lopulta pudottautumalla parvekkeelta, minkä yhteydessä hän mursi lannerankansa.

Pitkä rikoshistoria

Mies teki kaikki rikokset ehdollisen vapauden koeaikana. Nämä seikat, kuten myös miehen mittava rikoshistoria, otettiin huomioon koventamisperusteena tuomiossa.

Avovaimolle mies määrättiin suorittamaan yhteensä 7 500 euron korvaukset kivusta, särystä sekä muun muassa loukkausten aiheuttamasta kärsimyksestä. Mies huoritteli puolisoaan ja uhkasi tappaa hänet useita kertoja.

Yksi pahoinpitelyistä kohdistui 45-vuotiaan miespuoliseen tuttavaan. 45-vuotias hyppäsi ulos taksista miehen nähtyään ja kävi kadulla samantien tämän kimppuun, muun muassa nyrkillä lyöden. 45-vuotias tuomittiin maksamaan uhrille 400 euron korvaukset muun muassa kivusta ja särystä.

Näpistykseen 45-vuotias syyllistyi viime vuoden heinäkuussa. Hän poistui Ruokolahden K-marketista maksamatta jääneet oluet mukanaan.

Mies on ollut vangittuna maaliskuusta lähtien rikosten jatkamisvaaran takia. Hän on edelleen vankilassa, tosin nyt maksamattomien sakkojen takia. Käräjäoikeuden päätöksellä häntä ei tulla vapauttamaan ennen uuden vankeusrangaistuksen täytäntöönpanoa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset