Stora Enso aloittanut irtisanomiset — moni tehnyt pitkän työuran

Tiina Räikkönen

Imatran tehtaiden 13:sta irtisanomisesta 11 koskee Paperiliiton jäseniä.
Imatran tehtaiden 13:sta irtisanomisesta 11 koskee Paperiliiton jäseniä.

Stora Enso irtisanoo yhteensä 13 työntekijää Imatran tehtailta. Ensimmäisessä vaiheessa irtisanomispäätöksen saaneita on kahdeksan, joista kaksi kohdistuu toimihenkilöryhmään ja kuusi työntekijöiden henkilöstöryhmään.

Irtisanotut ovat pitkän uran tehneitä vakituisia työntekijöitä, kertoo Stora Enson Imatran tehtaiden pääluottamusmies Arto Hulkko.
— Työntekijöiden henkilöstöryhmässä on kuusi kovaa irtisanomista. Pitkäaikaisista työsuhteista on kyse, joista pisin on 40 vuotta.
Hulkon mukaan irtisanomisaika on pitkäaikaisiin työsuhteisiin perustuen kuusi kuukautta. Työsuhteen päättyminen realisoituu siis ensi keväänä.

Seuraava vaihe jatkuu keväällä

Irtisanomisilmoitusten on määrä jatkua kevään aikana seuraavassa vaiheessa.
— Jos työnantaja saa anomansa investointipäätöksen, se vähentää työntekijöiden henkilöstöryhmästä vielä viisi paikkaa. Ne toimenpiteet ilmoitetaan vasta keväällä.
Sen lisäksi viisi työpaikkaa on jätetty avoimeksi.
— Säästöohjelmaa ennakoiden viisi avointa paikkaa jätettiin täyttämättä sopimuksella työnantajan kanssa. Periaatteessa menetettyjä työntekijöitä nekin ovat, linjaa Hulkko.

Stora Enso aloitti henkilöstövähennyksiä koskevat yt-neuvottelut Imatralla kesäkuussa. Irtisanomisten perusteena on työnantajan suorittama henkilökunnan osaamiskartoitus.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.