Ensimmäinen vuokrasopimus on allekirjoitettu: paikalliselle toimijalle tulossa vanhan Prisman rakennukseen 1 500 neliön tilat, sopimus alkaa ensi vuoden alussa

Vanha Prisman rakennus on nimetty Imatran tähdeksi. Uudelle toimijalle peruskorjataan rakennukseen uudet tilat, sekä samalla julkisivun peltien väritys vaihdetaan.

Joonas Tapaninen

Uuden toimijan sopimus vanhassa Prisman rakennuksessa alkaa 1.1.2020.
Uuden toimijan sopimus vanhassa Prisman rakennuksessa alkaa 1.1.2020.

Kaakkois-Suomen liiketilat -osakeyhtiö on allekirjoittanut ensimmäisen vuokrasopimuksen Imatran vanhan Prisman kiinteistöön.

Kaakkois-Suomen liiketilat Oy:n hallituksen puheenjohtajan Toni Hyypiän mukaan he ovat tehneet kymmenen vuoden sopimuksen ison paikallisen toimijan kanssa. Nimeä hän ei kuitenkaan voi paljastaa, koska toimija haluaa tulla julkisuuteen itse asian kanssa.

— Se on iso juttu, ja auttaa kyllä varmasti muitakin tulevia toimijoita, hän sanoo.

Uudelle toimijalle muokataan ja remontoidaan vanhan Prisman rakennukseen, nykyisin Imatran tähti -nimeä kantavaan rakennukseen noin 1 500 neliön tilat.

Sisällä uudelle toimijalle peruskorjataan myymälä- ja oheistilat, ja ulkopuolelta julkisivun pellit vaihdetaan uuden värisiin pelteihin.

— En uskalla tarkkaan arvioida remontin kustannuksia, mutta heidän investoinnit mukaan lukien siihen menee useita satoja tuhansia euroja, Hyypiä kertoo.

Sisäpuolen- ja julkisivun remontti aloitetaan piakkoin. Julkisivua on aikaisemmin töhritty muun muassa maalaamalla graffiteja. Tämä pyritään jatkossa estämään, ja rakennukseen onkin asennettu valvontakamerat.

Pientä fiksausta julkisivulle on jo tehty, muun muassa ylimääräiset rautalipat on etupuolelta jo poistettu.

Hyypiän mukaan uuden toimijan sopimus alkaa Imatran tähdessä 1.1.2020.

Hyypiän omat palvelut eivät ehdi syyskuulle

Vanhan Prisman rakennuksessa on yhteensä tilaa yli 8 000 neliötä.

Uudelle toimijalle siitä lohkaistaan 1 500 neliön siivu, ja Hyypiän omiin palveluihin samanlainen 1 500 neliön siivu. Tilaa jää siis vielä runsaasti muille kiinnostuneille vuokralaisille.

Hyypiän mukaan muitakin kiinnostuineita on, ja keskusteluita on koko ajan käynnissä. Kesällä Kaakkois-Suomen liiketilat aloittivat aktiivisemmin markkinoimaan rakennusta, ja sitä on tarkoitus jatkaa myös syksyllä.

Kesäkuussa Hyypiä kertoi, että Vuokrauspalvelu Hyypiän autonvuokrauksen ja pienvarastoiden olisi tarkoitus aloittaa Imatran tähdessä syyskuussa. Tästä he kuitenkin myöhästyvät.

— Pitää nyt saada tämä remontti ja julkisivu ensin tehtyä. Mahdollisimman nopeasti on tarkoitus saada omat palvelut auki, mutta en uskalla vielä tarkkaa aikataulua sanoa.

Kaakkois-Suomen liiketilat -osakeyhtiö osti itselleen Etelä-Karjalan osuuskaupalta Imatran vanhan Prisman kiinteistön 15. toukokuuta.

Luetuimmat

Kommentoidut