Imatran ajojen kolmevuotinen jatkosopimus varmistumassa — Moottorin pärinästä nautti tänä kesänä 22 000 maksavaa kävijää

Päivämääriä kaavaillaan vuosille 2020, 2021 ja 2022.

Kai Skyttä

Lauantain kolean sään uskotaan syöneen kävijämäärää piirun verran.
Lauantain kolean sään uskotaan syöneen kävijämäärää piirun verran.

Imatran ajojen kokonaiskävijämäärä kasvoi viime vuodesta. Se oli Imatran moottorikerhon mukaan 42 000, johon mukaanluetaan kilpailijat, huoltajat, järjestelyorganisaatio, kokoontumisajoihin osallistuneet ja katsojat. Viime vuonna vastaava luku oli 36 000.

Laskutoimituksen mukaan maksavia yli 18-vuotiaita katsojia oli yhteensä noin 22 000, kertoo Imatran moottorikerhon puheenjohtaja Sami Backman.

— Lauantaille myytiin 4 500 pääsylippua ja sunnuntaille 3 000. Lisäksi pakettiin laskettiin 7 000 kahden päivän viikonloppulippua, jotka laskettiin kahteen kertaan, Backman kertoo.

Viime vuonna ajoja seurasi päivälipulla noin 10 000 ihmistä. Lippuhinnat olivat hitusen viime vuotta kalliimmat, mutta perjantai oli poikkeavasti ilmainen.

— Jos perjantai olisi ollut maksullinen, maksavien katsojien määrä olisi ollut 30 000. Halusimme kuitenkin madaltaa kynnystä tulla seuraamaan kilpailua, sillä se on parasta paikan päällä, Backman perustelee.

Backmanin mukaan kävijämäärät ovat lähellä päiväkohtaisia tavoitteita. Perinteeksikin muodostunut kolea sää piinasi tänäkin vuonna lauantain kisaa.

— Ilman sadetta oltaisiin varmasti saavutettu tavoite, joka oli 5 000—6 000 katsojan välillä. Se olisi realistinen määrä. Yleinen uskomus on, että sadesää vähentää ulkoilmatapahtumassa katsojamääriä, etenkin extemporelähtijöitä.

Ajoille kolmen vuoden jatko

Imatran ajojen kolmevuotinen sopimus päättyi, jonka jälkeen IRRC-organisaatio lähestyi moottorikerhoa jatkosopimuksella, Backman kertoo.

— Lähtökohta oli, että jos kaikki menee suunnitellusti, jatkosopimukselle ei ole esteitä. Selkeä tavoite on sopia päivämäärät vuosille 2020, 2021 ja 2022.

Kun IRRC on antanut asialle vihreää valoa, keskustelua käydään vielä muun muassa Moottoriliiton kanssa. Tässä vaiheessa kesken on kuitenkin ajojen kuolemantapaukseen liittyviä prosesseja.

— Tutkijalautakunnan loppuraportti onnettomuuteen liittyen on vielä kesken, mutta alustavat keskustelut Moottoriliiton kanssa ovat sen suuntaisia, ettei näköpiirissä ole estettä jatkolle, Backman kertoo.

Juttua päivitetty 12.7.2019 klo 16:28: lisätty ingressi sekä linkki kuolemantapauksesta kertovaan juttuun.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset