Vesikasvit kertovat Immalanjärven tilanteesta

Risto Niemelä

Vihreälippalakkinen Etelä-Karjalan allergia- ja ympäristöinstituutin johtaja Kimmo Saarinen oli viimeksikin auttamassa imatralaisia tunnistamaan vesikasveja.

Kesäkoti Hakalalla Immalanjärven rannalla järjestetään vesikasvien tunnistustilaisuus maanantaina 8. elokuuta kello 17.

Pro Immalanjärvi Oy:n puheenjohtaja Risto Niemelän mukaan tilaisuudessa tuodaan eri puolilta järveä vesikasvinäytteitä, joita asiantuntijat tunnistavat.

— Sukeltaja Mikko Saareila Imatran urheilusukeltajista hakee näytteitä Laitilanlahdesta Hakalan rannasta ja Sammallahdelta.

Tilaisuudessa asiantuntijana toimivan Etelä-Karjalan allergia- ja ympäristöinstituutin johtaja Kimmo Saarisen mukaan löydösten perusteella voi tehdä päätelmiä veden laadusta ja pohjan tilanteesta.

— Se, millaisia, vesikasveja vedestä löytyy, onko pohja hiekkaa, soraa, mutaa, kuinka paljon orgaanista ainetta siellä on, kertoo onko järven tilasta syytä huolestua, hän listaa esimerkkejä.

Lue lisää maanantain lehdestä tai digilehdestä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat