Krimin talojen purku lykkääntyy ensi kesään — Taidekeskus jatkaa tiloissa toukokuuhun asti

Anniina Meuronen

Taidekeskus Krimin avajaisia vietettiin loppuvuodesta 2015. Sen jälkeen gallerian jatko on ollut monta kertaa vaakalaudalla. Arkistokuva.
Taidekeskus Krimin avajaisia vietettiin loppuvuodesta 2015. Sen jälkeen gallerian jatko on ollut monta kertaa vaakalaudalla. Arkistokuva.

Koulukadun Krimin taloissa toimiva Kulttuurikeskus Krimi jatkaa näyttelytoimintaansa toukokuuhun asti.

Krimin talojen oli tarkoitus hävitä Tainionkoskentien varresta jo vuodenvaihteessa, mutta rakennusten purku lykkääntyy ensi kesään.

Kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen Imatran kaupungilta kertoo, että talossa asuvien opiskelijoiden ja taideyhdistyksen vuokrasopimuksia on jatkettu toukokuun loppuun asti.

— Tämä ei tuota ongelmaa Mansikkalan koulukeskuksen valmistumisen osalta, Turunen tähdentää.

Kiinteistössä asuu tällä hetkellä neljä henkilöä.

— Asukkailla oli ongelmia majoittumisen järjestämisen kanssa, joten tämä päätös helpottaa myös heidän elämäänsä, Turunen sanoo.

Krimin taloissa asuva taideyhdistyksen jäsen Henrik Härkönen toteaa, että ensimmäisen asukkaiden saaman häätöilmoituksen mukaan talo piti tyhjentää elokuun loppuun mennessä.

— Saimme kuitenkin jatkettua sopimuksia joulukuun loppuun. Sitten saimme sattuman kautta selville, että taloja päästään purkamaan vasta kesällä.

Imatran kaupunki on ollut vauhdittamassa Krimin talojen purkua niiden huonokuntoisuuden takia. Härkösen mukaan talossa on hyvä asua.

— Täällä on hyvät oltavat varsinkin hipeille ja taiteilijoille. Eihän tämä ole ihan normaali kliininen vuokra-asunto, mutta rakenteet hengittävät hyvin ja ikkunat vetää kivasti, Härkönen naurahtaa.

Taidegallerian jatko kevään jälkeen on yhä hämärän peitossa. Se riippuu Härkösen mukaan muun muassa siitä, jäävätkö taiteilijat Imatralle.

— Yhdistyksessä on kuusi ihmistä, yksi opiskelija ja loput ammattitaiteilijoita, Härkönen kertoo.

Galleriaan järjestetään keväällä neljä kuukauden pituista kuvataidenäyttelyä. Yhdistyksen jäsenet ovat paraikaa kuratoimassa taiteilijoita keväälle.

Joulukuussa Krimillä on esillä taiteilijaryhmä Surulliset tytöt näyttelyllään Pieni hairahdus. Neljän taiteilijan yhteisnäyttely on avoinna 3.—31.12.2017 keskiviikosta perjantaihin kello 12—18, launtaina ja sunnuntaina kello 11—16.

Avajaisia vietetään lauantaina 2.12. kello 18 ja niissä esiintyy folkduo Kolibri & Kaukomatka.

Luetuimmat