Viisi henkilöä eteni Ruokolahden kunnanjohtajan viran haastatteluvaiheeseen: Kimmo Tiilikainen yksi heistä, mukana myös imatralainen Anu Sepponen  – haastattelut alkavat ensi viikon maanantaina

Ruokolahden kunnanhallitus kokoontui maanantaina.

Elena Liseytseva

Nykyinen valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen on Ruokolahden kunnanjohtajan viran hakijoiden joukossa.
Nykyinen valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen on Ruokolahden kunnanjohtajan viran hakijoiden joukossa.

Ruokolahden kunnanhallitus valitsi kunnanjohtajan viran viisi haastatteluvaiheeseen etenevää henkilöä maanantaisessa kokouksessaan. Hakijoita tehtävään oli kaikkiaan kymmenen.

Haastatteluun pääsevät Jarkko Koho, Antti Mulari, Sabah Samaletdin, imatralainen Anu Sepponen ja Kimmo Tiilikainen.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen kertoo listalla olevien henkilöiden omaavan monenlaista kunta-alan kokemusta.

Hakuvaiheen päättymisen jälkeen kunta on Paanasen mukaan tyytyväinen hakijoiden määrään.

– Olemme tyytyväisiä hakijamäärään, varsinkin kun haku toteutettiin tällaisena poikkeusaikana. Tarjolla on erilaisia henkilöitä. Yhteydenottojen määrä ilahdutti erityisesti, kunta on kiinnostanut monella tapaa, Paananen hehkuttaa.

Kunnanhallituksen puheenjohtajaa on lämmittänyt useissa hakemuksissa esiintyneet, jonkinlaiset omakohtaiset yhteydet Ruokolahteen.

Haastattelut alkavat ensi viikolla

Viiden hakijan haastattelut alkavat Paanasen mukaan heti tulevan viikon maanantaina. Toiveissa on, että maanantaina 24.8. kunnanvaltuuston tentattavissa olisi useampikin ehdokas.

– Meillä on päätetty haastatteluryhmä, joka koostuu koko kunnanhallituksesta ja perussuomalaisten valtuustoryhmän edustajasta. Koko kirjo on paikalla, Paananen avaa haastatteluprosessia.

Haastattelutilanteet on tällä tietoa tarkoitus järjestää paikan päällä, eikä etäyhteyksin. Tavoitteena on, että ennen kuun vaihtumista Ruokolahden uusi kunnanjohtaja olisi valittu.

Juttua päivitetty 10.8. klo 19.11: lisätty Ruokolahden kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paanasen kommentit. Täydennetty myös otsikkoa.

Ketkä?

Haastatteluvaiheeseen valitut hakijat:

Kauppatieteiden maisteri Jarkko Koho, Lappeenranta.

Kauppatieteiden maisteri Antti Mulari, Savukoski.

Valtiotieteen maisteri Sabah Samaletdin, Seinäjoki.

Kauppatieteiden maisteri Anu Sepponen, Imatra.

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Kimmo Tiilikainen, Helsinki.

(lähde: Ruokolahden kunta)

Juttua korjattu 11.8. klo 22.20. Kunnanvaltuusto tenttaa hakijoita 24. päivä, joka on maanantai.

Luetuimmat