Viime vuoden tammikuussa maa oli Imatralla valkoisena, nyt se on kaukainen muisto vain — Vertailimme viime vuoden lumisia kuvia tämän hetken tilanteeseen, katso kuvat!

Viime vuonna tähän aikaan vuodesta lunta oli luonnossa sen verran, että luonnonlumen hiihtoladut olivat erinomaisessa kunnossa. Nyt se on vain pelkkä kaukainen muisto. Päivystävän meteorologin mukaan lumisia kelejä ei tarvitse odottaa vielä ensi viikollakaan.

Joonas Tapaninen

Imatrankosken perinteisen baana saatiin hiihtokuntoon torstaina.
Imatrankosken perinteisen baana saatiin hiihtokuntoon torstaina.

Vuosi sitten tammikuussa Imatralla päästiin nauttimaan mahtavista talvikeleistä.

Vuodenvaihteessa lunta satoi luontoon niin paljon, että luonnonlumen hiihtoladut saatiin Imatralla erinomaiseen kuntoon. Nyt luonnonladut ovat vain kaukainen haave.

Viime vuoden alun kovat lumisateet tekivät myös kiireviikot Imatran kiinteistö- ja aluepalvelulle (Kipa). Kipan lumirallia jatkui viime tammikuussa useamman viikon ajan.

Nyt maa on mustana ja keli plussan puolella. Lumisateita ja talvista säätä ei ole odotettavissa Imatralle vielä hetkeen.

Ilmatieteenlaitoksen päivystävän meteorologin Nina Karuston mukaan tuleva viikonloppu menee Imatran seudulla plussan puolella. Luvassa on myös ajoittaisia vesisateita.

Ensi viikolla suunta on hieman kylmenemään päin keskiviikosta alkaen.

Päivystävän meteorologin mukaan lumisateiden ennustettavuus on tällä hetkellä vaikeaa, mutta jonkinlainen mahdollisuus lumisateille ensi viikon loppupuolella on.

Pitkää lumista jaksoa ei ole luvassa, sillä lyhyen kylmemmän jakson jälkeen odotettavissa on jälleen plussakelejä.

Keräsimme arkistosta kuvia viime vuoden tammikuulta, ja vertaamme nyt kuvia tämän hetken tilanteeseen.

Kääntökuvissa ensin on nähtävissä tämän hetken tilanne, ja kääntöpuolella kuva siitä, miltä viime vuoden tammikuussa näytti. Katso kääntökuvat alta!

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut