Maria Veitola haluaa päästää uudessa kirjassaan ääneen fanit ja vihaajat — Mediapersoona kasvoi Imatralla, jota teininä syytti kaikesta

Maria Veitola kirjoittaa kirjaa uudella tavalla.

Katri Kapanen/Johnny Kniga

Maria Veitola kirjoittaa kirjan, jossa haluaa vastata seuraajiensa kysymyksiin.
Maria Veitola kirjoittaa kirjan, jossa haluaa vastata seuraajiensa kysymyksiin.

Mediapersoona ja toimittaja Maria Veitola julkaisi viime vuonna elämäkerran. Nyt Veitolalla on mielessään uusi kirjaprojekti, mutta hän haluaa tehdä sen eri tavalla.

Veitola kertoo kyselleensä itse työuransa aikana tosi paljon kysymyksiä muilta ihmisiltä. Nyt asetelma käännetään ylösalaisin.

— Ajattelin ottaa mun lukijat, kuulijat, katsojat, fanit ja vihaajat mukaan kirjan tekemiseen, sillä haluan haastaa itseni samalla kun haastan itse ihmisiä toimittajana, Veitola kertoo.

Veitola kannustaa kysymään mitä vaan ja lupaa tarttua myös kaikkein hankalimpiin kysymyksiin.

Kysymyksiä Maria Veitolalle voi lähettää sähköpostilla 15. maaliskuuta asti osoitteeseen veitola@kniga.fi.

Kasvanut Imatralla

Maria Veitola on kotoisin Uimaharjun Honkavaarasta, mutta muutti perheineen Imatralle 9-vuotiaana. Parikymppisenä Helsinkiin muuttanut Veitola vieraili Imatralla syyskuussa kirjakiertueellaan. Veitola kertoi vierailunsa yhteydessä, ettei suhtautunut Imatraan kovin hyvin kasvuvuosinaan.

Vierailun jälkeen Veitola julkaisi Instagram-kuvapalvelussa kuvan Imatran kirjastosta ja kiitti samalla kuulijoitaan.

— Kiitos kaikille, jotka tulitte tänään kuuntelemaan minua. Ja kiitos Imatra. Vaikka en joskus silloin kirjastossa laahustaessani todellakaan niin halunnut, olet silti olennainen osa tarinaani. Anteeksi etten ymmärtänyt, ettei paha oloni johtunut yksinomaan sinusta. Nuoren ihmisen on joskus helpompi syyttää kokonaista kaupunkia, kuin ymmärtää itseään ja myllertävää mieltään, Veitola kuvaili.

Veitola kertoi vierailunsa yhteydessä myös tärkeästä yhteydestään Imatran pääkirjastoon, jossa vietti runsaasti aikaa teinivuosinaan.

— Musiikkiosastoineen oli siellä asuessani taiteellisen ja angstisen nuoren naisen henkireikä. Kuuntelin ja luin kaiken, Veitola kertoo.

Luetuimmat

Kommentoidut