Virmutjoen koulusta tehty venäläistarjous hylättiin, päätti Ruokolahden kunnanhallitus: Kiinteistöstä on sittemmin tullut uusia yhteydenottoja — Lisäksi kunnassa selvitellään, rakennetaanko nuorille skeittiparkki vai esimerkiksi pumptrack

Minna Mäkinen

Ruokolahden kunnanhallitus linjasi maanantaina muun muassa Virmutjoen lakkautetun koulukiinteistön myynnistä ja ulkoliikuntapaikan määrärahasta.
Ruokolahden kunnanhallitus linjasi maanantaina muun muassa Virmutjoen lakkautetun koulukiinteistön myynnistä ja ulkoliikuntapaikan määrärahasta.

Ruokolahden kunnanhallitus otti maanantain kokouksessaan kantaa Virmutjoen koulusta tehtyyn 40 000 euron ostotarjoukseen.

Tarjouksen jätti venäläistaho, joka suunnittelee kiinteistölle majoitusliiketoimintaa.

Kunnanhallitus päätti esityksen mukaisesti hylätä tarjouksen. Perusteluista kävi muun muassa ilmi, että ostajaehdokkaan liikeidea ei vakuuttanut kunnanhallitusta tarpeeksi.

— Kunnanhallitus oli pitkälti esityksen linjoilla. Merkittävää keskustelua ei syntynyt, kertoo kunnanjohtaja Tuomo Sallinen.

Sallisen mukaan koulusta on sittemmin tullut muutama uusi yhteydenotto. Sallisen mukaan asia pyritään ratkaisemaan muutaman kuukauden sisään.

Lisäksi kunnanhallituksen pohdinnassa oli 20 000 euron suuruinen määräraha, jonka kunta aikoi suunnata skeittaukselle ja potkulautailulle osoitetun ulkoliikuntapaikan rakentamiseen.

Asia meni kuitenkin uudelleen valmisteluun tähtitieteellisten urakkahintojen vuoksi ja määrärahan kohdistamisesta päätetään myöhemmin uudelleen.

Ennen sitä kuullaan jälleen kuntalaisia, erityisesti nuoria. Asiaa pyritään edistämään joulukuun aikana, Sallinen sanoo.

— Päätettiin selvittää eri vaihtoehtoja. Skeittiparkki ei ole poissuljettu, jos siitä tulee vahvaa viestiä. Keskustelua käytiin myös pumptrackista.

Uusimmat uutiset