IPV avasi pistetilinsä Superpesiksessä, Kempele vei voiton supervuoroparissa

Kempeleen kapteeni Juuso Kalmakoski ja IPV:n kapteeni Miikka Matikka kohtasivat ennen ottelun alkua hutunkeitossa.
Kempeleen kapteeni Juuso Kalmakoski ja IPV:n kapteeni Miikka Matikka kohtasivat ennen ottelun alkua hutunkeitossa.

Miesten superpesiskausi Imatralla hytisteltiin käyntiin kylmästä säästä huolimatta. Uutisvuoksi seurasi Imatran Pallo-Veikkojen ja Kempeleen Kirin ottelua paikan päältä Ukonniemestä käsin. Kempele voitti ottelun supervuoroparin jälkeen jaksoluvuin 1—2 (0—1, 1—0, 0—1).

1. jakso

Kai Skyttä

Juuso Lattu onnistui toisessa vaihtoyrityksessään.

Ukonniemen superpesisavauksen etukäteen suurin yllätysmomentti tuntui olevan toteutuuko kauan odotettu ottelua ensinkään. Pelaamaan päästiin, eikä imatralaisvinkkelistä ihan laihoin tuloksin.

Lumipyry hetki ennen ottelun käynnistymistä näytti vieneen parhaan terän molempien joukkueiden sisäpelistä, eikä tilanteilla ja juoksuilla juhlittu. IPV sai avausjaksolla miehen kolmospesälle ainoastaan kahdesti, Kempele sentään seitsemän kertaa.

Ottelun alku oli erityisen kohmeinen IPV:ltä, jonka ensimmäinen sisävuoro päättyi jo kolmosena lyöneen Ville Liukun lyöntivuorolla kahteen paloon.

Kempele aloitti huomattavasti terävämmin järjestelemällä liukkaalla kärjellään heti palottoman ajolähdön, mutta Jani Lassilan mono ei hievahtanut kolmospesästä Ossi Meriläisen loistavalla vapaalla kupperilla.

Jani Moilasen ja Aki Hanhelan kotiutukset painuivat sen sijaan kopiksi. IPV:n ulkopelissä oli haparointia, mutta harhaheitot eivät kääntyneet lahjajuoksuiksi.

IPV:n kauden ensimmäinen ajolähtö nähtiin toisessa vuoroparissa kahden palon rasittaessa taululla. Mikko Kososen lyönneistä ei myöskään ollut todellista uhkaa Kempeleen ulkokentälle. Taululla olivat edelleen kiikarilukemat, kun Kempele tuli toisen tasoittavalleen.

IPV:n kolmannen sisävuoron alku oli lupaava, kun Lauri Kaartokallio ja Juuso Lattu täyttivät etupesät Miikka Matikalle. Pesät tyhjenivät kuitenkin Kempeleen kolmoskopparin Jussi Korhosen näyttävään syöksykoppiin.

Avausjakson ratkasiu nähtiin, kun Meriläinen pamautti takatilanteessa pallon Matikan eteen ja Iiro Åman kipitti kotipesään. Jakso päättyy IPV:n kannalta nolosti, kun KeKi-lukkari Lassilan taktinen väärä sekoitti IPV:n pasmat ja sekä lyöjä että pesillä olleet etenijät paloivat.

2. jakso

Vaisu sisäpeli-ilta jatkui molempien joukkueiden osalta toisen jakson alussa, ja niin IPV:n kuin Kempeleen mörssärit istuivat avausvuoroparin penkillä tuppiaan purren.

Kempele on testannut paljon IPV:n etukenttää, mutta Ville Lantiaisen ja Juhani Myyryläisen räpylä on kestänyt hyvin lyhyissä vaihtolyönneissä.

IPV:n kotiuttajaässä Lauri Rönkkö ei päässyt avausjaksolla yrittämään kotiutusta kertaakaan. Toisen jakson toisessa vuoroparissa imatralaisyleisö pääsi vihdoin lyömään kinttaitaan yhteen suosikilleen, kun punapaitojen ykköskärki petasi ruokaa lyöjätykille. Rönkön kotiutus kantoi kopiksi, mutta sitä seurannut takavaihto näytti, että jokerin lyöntivire on löytymässä.

IPV:n ensimmäisen superpesisjuoksun Ukonniemen stadionilla löi lopulta Tommi Päivinen ja toi Miikka Matikka. Kempeleen kolmospolttajana pelannut Heikki Savikoski oli lyönnissä hyvin mukana, mutta palautusheitto Lassilalle sirvahti lukkarin räpylästä.

Neljännessä sisävuorossaan Kempeleen oli pakko onnistua lyömään juoksu tai ottelu menisi supervuoropariin. IPV pelasi kuitenkin väkevän ulkovuoron ja varmisti kauden ensimmäisten pisteensä. Ottelussa edetään näin supervuoropariin.

Supervuoro

IPV aloitti supervuoron sisältä, mutta Kempele onnistui katkaisemaan kotijoukkueen kärjen Kaartokallion menon kakkospesälle. Toinen palo syntyi, kun Ville Liukku löi kolmannellaan laittoman. Myöskään kakkoskärki ei onnistunut enää rakentelemaan juoksuja, joten Kempeleelle riittää yksi juoksu ottelun voittoon.

Vierasjoukkueen sankariksi nousi lopulta lyöjäjokeri Meriläinen, jonka pitkä ykkösrajanäpy kotiutti kärki Lassilan. Ottelua seurasi Ukonniemessa 744 katsojaa.

Ottelun tilastot löytyvät täältä.

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.