Club for Five saapuu Imatralle joulutunnelmissa — Kaupungin yöelämässä on luvassa retroa meininkiä: Katso tästä viikonlopun menovinkit

Uutisvuoksi kokosi itsenäisyyspäivän viikonlopun menot yhteen pakettiin.

Marek Sabogal

Lauluyhtye Club For Five esiintyy kulttuuritalolla lauantaina.
Lauluyhtye Club For Five esiintyy kulttuuritalolla lauantaina.

A cappella -ryhmä Club for Fiven joulukiertue saapuu Imatralle aivan tuoreeltaan. Monesti palkitun poppoon tämänvuotinen joulukiertue käynnistyi joulukuun neljäntenä päivänä, ja jo toisen kiertuekeikkansa se soittaa Imatralla.

Joulukiertueen välissä yhtyeen tosin pitää ottaa myös yksi pieni sivuaskel, sillä itsenäisyyspäivänä yhtye esiintyy Linnan juhlissa presidentinlinnassa.

Tälle soitinsäestyksetöntä laulumusiikkia esittävälle poppoolle joulukiertueen tekeminen on jo kuin oma perinne, sillä käynnissä oleva joulukiertue on jo sen kolmastoista. Koska yhtyeen joulukonsertti on jo perinne myös monille heille, jotka saapuvat katsomoon, joulukonsertin ohjelmistoa on uudistettu tänä vuonna reippaasti. Luvassa on myös täysin uutta joulumusiikkia. Mutta toki myös sitä perinteistä.

Ensi vuonna 20 vuotta täyttävä yhtye kertoo versioivansa nyt ensimmäistä kertaa monia sellaisia merkittäviä lauluja, joita siltä on aikaisempina vuosina jäänyt väliin. Uutuuksien joukkoon mahtuu sekä koti- että ulkomaisia sävelmiä, muun muassa iki-ihana Sylvian joululaulu.

Isoja yllätyksiäkin yhtye lupailee, ja sitä, että sen tämänkertaisesta repertuaarista löytyy niin uutta kuin vanhaa, ja niin rytmiä kuin rauhaa. Yhtyeessä laulavat sopraano Maija Sariola, altto Susanna Lukkarinen, tenori Jouni Kannisto, baritoni Juha Viitala ja basso Tuukka Haapaniemi. Heistä Kannisto ja Haapaniemi ovat kuuluneet yhtyeeseen keskeytyksettä sen alusta lähtien.

Club For Five — Jouluna 2019 -kiertue kulttuuritalo Virrassa lauantaina 7.12 kello 19.

Retroa meininkiä

Lauantaina 7. joulukuuta OC Bar tekee sen taas, nimittäin nostelee lauteille viime vuoden pikkujouluaikaan hillitöntä suosiota saavuttaneen Retro videodiscon. Se siis tarkoittaa, että suosituimpia kasari-, ysäri- ja nollanolla-vuosikymmenen hittejä ja niiden musiikkivideoita tuuttaa joka puolelta.

Dj:n tarkoituksena on soittaa MTV-musiikkikanavan ja muiden vastaavien soitetuimpia biisejä.

Ja jotta tunnelmaan pääsisi kertakaikkiaan uppoamaan, niiden videot pyörivät vieressä, satatuumaiselta skriiniltä. Eli ei hätää, jos et muista kaikkia Macarenan liikkeitä, niitä voi vaivihkaa vilkuilla siitä sivulta. Ja voisipa kuvitella, että Haddawaytä, Europea ja Sandstormiakin saattaisi näihin bileisiin mahtua.

80’s-90’s-00 Retro videodisco OC clubilla lauantaina 7.12. kello 23.

Rautjärvellä joulukonsertti

Rautjärven aseman koulun ruokasalissa järjestetään sunnuntaina joulukonsertti. Konsertti alkaa kello 16, ja siinä esiintyvät laulajattaret Martta ja Eeva Repo, sekä Sohvi Vanhatalo, joka sekä laulaa että soittaa pianoa.

Konsertissa on myös glögitarjoilu. Sen järjestämistä tukee myös Rautjärven kulttuuritoimi.

Joulukonsertti Rautjärven aseman koululla sunnuntaina 8.12 kello 16.

Musisoimassa paikallisia porukoita

Jos haluaa maksimoida elävän musiikin saantonsa tänä viikonloppuna, niin tuleva lauantai kannattaa suunnitella siten, että ensin, siinä kymmenen korvilla, suuntaa pub Vahtiin. Siellä nimittäin esiintyy The Regents, eli paikallinen rautalankamusiikkiorkesteri, joka soittaa hyvällä fiiliksellä — ja asiantuntevalla otteella, sillä onhan se kiertänyt esiintymässä jo yli 30 vuoden kokemuksella.

Keikan jälkeen, puoliltaöin, kannattaakin sitten mennä Valtionhotelliin. Sen kellarissa soittaa bilebändi Snailbait. Se soittaa ensin kello 23 saakka kestävässä yksityistilaisuudessa. Tämän tilaisuuden päätyttyä ovet avataan kaikelle kansalle, ja Snailbait heittää toisen setin.

Sunnuntai-iltana on mahdollisuus kuulla paikallisen Gadfly-yhtyeen musisointia Street Cafessa. Kolmihenkisen porukan musiikkituokio lupaa kuulijoilleen ainakin erilaisia kitaroita sekä laulua, ja ohjelmistossa kenties Wigwamia ja King Crimsonia, omien biisien lisäksi.

Viikonlopun keikkoja:

The Regents pub Vahdissa lauantaina 7.12 noin kello 22.

Snailbait Valtionhotellin kellarissa lauantaina 7.12 noin kello 24.

Gadfly Street Cafessa sunnuntaina 8.12 kello 18.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut