Uinti Imatra ja Uimaliitto luovuttivat kannanoton uudesta uimahallista — Toiveissa on 50 metrin allas ja uimahalli Ukonniemeen

Uimaliitto myös painottaa, että uuteen uimahalliin täytyy rakentaa riittävän suuri katsomo. Samoilla linjoilla on Uinti Imatran puheenjohtaja Sami Heikkinen.

Jarmo Hämäläinen

Uinti Imatralla ei ole harjoitustiloja, jos uimahalli rakennettaisiin nykyisen tilalle.
Uinti Imatralla ei ole harjoitustiloja, jos uimahalli rakennettaisiin nykyisen tilalle.

Uinti Imatran edustajat, puheenjohtaja Sami Heikkinen ja johtokunnan jäsen Titta Myllärinen sekä Uimaliiton urheilutoimenjohtaja Ippe Natunen jättivät maanantaina kannanoton uuden uimahallin rakentamiseen Imatralla. Kannanoton vastaanotti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen.

Kannanotossa Uinti Imatra sekä Uimaliitto korostivat sitä, että uuteen uimahalliin tulisi saada kahdeksanratainen 50 metrin allas sekä liikuteltava välisilta. Välisillan avulla allasta pystyisi jakamaan 25 metrin ratoihin.

— Me olemme sitä mieltä, että 50 metrin altaasta hyötyisivät niin kunto- kuin kilpauimarit. Siellä olisi paremmin tilaa kaikille, eikä lasten tarvitsisi käydä yöaikaan harrastamassa, Uinti Imatran puheenjohtaja Sami Heikkinen toteaa ja viittaa siihen, kuinka nykyisessä uimahallissa on täyttä alkuiltaisin.

Isot katsomot kilpailuja varten

Uimaliitto myös painottaa, että uuteen uimahalliin täytyy rakentaa riittävän suuri katsomo. Uintikilpailujen järjestämisen näkökulmasta katsomon koko on keskeinen asia.

Yli 300 henkilöä kattava katsomo palvelisi Uimaliiton kansallisia arvokilpailuja, kuten Rollo-uinteja, Ikäkausimestaruuskilpailuita ja nuorten sekä aikuisten SM-uinteja, kannanotossa mainitaan.

— Katsomon koko on Uimaliitolta tullut kanta. Mutta kyllä myös minun mielestäni uimahallissa tulee olla kunnon katsomot, jotta kilpailuita voidaan järjestää, Heikkinen pohtii.

Piia Kaskinen

Uinti Imatra toivoo kahdeksanrataista 50 metrin allasta, jonka voi jakaa välisillalla 25 metrin osiin.
Uinti Imatra toivoo kahdeksanrataista 50 metrin allasta, jonka voi jakaa välisillalla 25 metrin osiin.

Ukonniemi uintiseuran toiveissa

Kolmas keskeinen asia kannanotossa on tulevan uuden uimahallin sijainti.

Aikaisemmin on kerrottu, että Mansikkalaan 50 metrin altaan halli ei mahdu, ja tämän myötä Uinti Imatra toivoo uimahallin sijoittamista Ukonniemeen.

— Näemme siinä myös synergiaedut. Leiritysten ja muiden vastaavien kannalta olisi ihanteellista, että majoituskapasiteetti ja muut oheistoimintapaikat olisivat lähellä, Heikkinen taustoittaa.

Sen lisäksi uintiseuran kannalta olisi katastrofaalista, mikäli uusi uimahalli sijoitettaisiin nykyisen paikalle. Rakentamisen myötä uimahallin käyttöön tulisi 1,5 — 2 vuoden käyttökatkos.

Käyttökatkos on Uinti Imatralle Heikkisen mukaan kaikista pahin vaihtoehto. Seuralla ei ole mitään paikkaa eikä suunnitelmaa, kuinka he voisivat operoida käyttökatkoksen ajan.

— Tai voisimmeko edes operoida ollenkaan. Käyttökatkos olisi meille paha takaisku. Olisi vaikea lähteä toimimaan millään lailla, jos uimareille ei ole harjoituspaikkaa, toteaa Sami Heikkinen.

Kannanotossa Uinti Imatra lupaa osallistua aktiivisesti uuden uimahallin kehittämiseen, markkinointiin sekä edistää uimaseuran kasvupotentiaalia ja osaamista Imatran alueella.

Luetuimmat