Kauppa-aputoiminta ajettiin heinäkuuksi alas: mahdollinen toinen korona-aalto määrittää jatkomahdollisuuden – "Moni kertoi olleensa yllättynyt kun tänä päivänä oli tarjolla näinkin pyyteetöntä apua"

Kauppa-aputoiminnalla oli oma puhelinnumero ja kanava Facebookissa.

Timo Mustalampi

Kauppa-aputoiminnassa mukana olleet vapaaehtoiset kävivät riskiryhmään kuuluvien puolesta ruokakaupassa.
Kauppa-aputoiminnassa mukana olleet vapaaehtoiset kävivät riskiryhmään kuuluvien puolesta ruokakaupassa.

Imatralaisen Heidi Wahlberg maaliskuussa perustama kauppa-aputoiminta loppui heinäkuuhun. Siitä muodostui tärkeä apu riskiryhmiin kuuluville, jotka eivät koronatilanteen takia voineet käydä ruokakaupassa. Kauppa-aputoimintaa harjoitettiin vapaaehtoisvoimin.

Imatran kaupunki ja Wahlberg ajoivat sosiaalisen median kanavan ja palvelun puhelinnumeron alas keskiviikkona. Osapuolet ovat päättäneet samalla, että kauppa-aputoiminta voisi saada jatkoa mahdollisen koronaviruksen toisen aallon saapuessa.

– Eilen laittelin mappiini vihkon ja puhelimen talteen, Wahlberg kertoo.

Osa autettavista on kertonut Wahlbergille olleensa yllättyneitä, että tänä päivänä tarjolla oli pyyteetöntä apua. Tekijää tällaiset kommentit lämmittävät.

Auttajia oli parhaimmillaan mukana yli kaksikymmentä. Wahlberg sai myös puheluita, joissa pyydettiin hakemaan puutarhamultaa, mutta palvelu rajoittui pelkästään ruokaostoksiin.

– Täytyi vain pitää tiukasti linja, ettemme lähde mihinkään muualle kuin ruokakauppoihin, Wahlberg toteaa.

Viime aikoina haastateltavan arki on rauhoittunut. Puheluita on kuitenkin tullut yhä, sillä osa autettavista luuli, että palvelu jatkuisi myös pahimman korona-ajan jälkeenkin.

– Puheluita on tullut vieläkin. Moni koki helppona toimintamallina, että joku muu käy puolestasi kaupassa, eikä itse tarvitse ostoksille lähteä. Palvelu oli kuitenkin tarkoitettu pahimman koronavaiheen ajaksi, Wahlberg tuumaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset