Etelä-Karjalan kansanedustajille eduskuntaryhmän varapuheenjohtajuudet — Kopra ja Mäkelä varmoja, Kymäläisen tilanne ratkeaa torstaina

Torniaiselle liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtajuus.

Minna Mäkinen

SDP:n Suna Kymäläinen valittiin keväällä kolmannelle kaudelle eduskuntaan. Tulevat tehtävät ratkeavat torstaina eduskuntaryhmän kokouksessa.
SDP:n Suna Kymäläinen valittiin keväällä kolmannelle kaudelle eduskuntaan. Tulevat tehtävät ratkeavat torstaina eduskuntaryhmän kokouksessa.

Eteläkarjalaisille kansanedustajille on tarjolla hyviä vaikuttamisen paikkoja eduskunnassa.

Jo nyt on varmaa, että Jukka Kopra jatkaa oppositioon jääneen kokoomuksen eduskuntaryhmän toisena varapuheenjohtajana ja Jani Mäkelä samoin oppositiossa olevan perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana.

SDP:n Suna Kymäläinen on kiinni eduskuntaryhmän toisen varapuheenjohtajan paikassa. Häntä on myös spekuloitu demareille kuuluvan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajaksi.

Kymäläinen oli hallitusneuvotteluissa demarien edustajana liikenne- ja viestintäasioita pohtineessa ryhmässä.

Hän on aiemmin toiminut kaksi kautta liikenne- ja viestintävaliokunnassa. SDP:n sääntöjen mukaan valiokuntien puheenjohtajan paikoilla eivät voi olla eduskuntaryhmien puheenjohtajiston jäsenet.

SDP:n eduskuntaryhmä tekee päätöksensä ryhmän johtajistosta ja valiokuntapaikoista torstaina.

Lisäksi keskustan Ari Torniainen on valittu aiemmin liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtajaksi. Torniainen on mukana hallitusneuvotteluiden aikana keskustan edustajana liikenne- ja viestintäasioita pohtineessa ryhmässä.

Jani Mäkelällä on myös paikka suuren valiokunnan puheenjohtajistossa ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Suuri valiokunta käsittelee Euroopan unionin jäsenyyteen liittyvän kansallisen politiikan valmistelua.

Muokattu juttua 11.6.2019. kello 20.33. Muutettu Ari Torniaisen tehtävä varapuheenjohtajuudeksi.