Imatran yhteislukiossa syksyn hakijamäärä kasvoi, mutta Rautjärvellä tehtiin pohjanoteeraus – Ensisijaisia hakijoita Simpeleelle oli vain kaksi: "Tilanne vaatii isompaa pohdintaa"

Imatralla paikat eivät yhteishaulla vielä täyttyneet. Rautjärvellä rajausta ryhmän aloittamiseen vedetään kymmeneen oppilaaseen.

Mari Pajari

Yleensä toisella vuosikursssilla vietettävä Vanhojen päivä on yksi lukiotaipaleen hetkistä. Syksyllä aloittavilla lukiolaisilla siihen hetken on noin puolitoista vuotta aikaa.
Yleensä toisella vuosikursssilla vietettävä Vanhojen päivä on yksi lukiotaipaleen hetkistä. Syksyllä aloittavilla lukiolaisilla siihen hetken on noin puolitoista vuotta aikaa.

Imatran yhteislukioon hyväksyttiin syksyn opintoja aloittamaan 115 uutta ensisijaista hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli 121, joista 111 valittiin.

Kaikkiaan aloituspaikkoja on tarjolla 120. Hakijoiden määrä oli suurempi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Viime vuonna ensisijaisia hakijoita oli 101.

Rehtori Mika Strömbergin mukaan hakijamäärä ei ollut yllätys. Perusopetuksen päättävä ikäluokka on tänä keväänä hieman suurempi kuin vuosi sitten. Imatran kaupungin tiedotteessa Strömberg arvioi vaikutusta olevan myös uusilla tiloilla Mansikkalan koulukeskuksessa.

Lukiossa on vapaana vielä viisi aloituspaikkaa. Imatran yhteislukioon vaadittu keskiarvo on 7,00.

Rautjärvellä tilanne on poikkeuksellinen

Rautjärven lukioon ensisijaisia hakijoita hyväksyttiin vain kaksi. Lukioon valittiin vuosi sitten 11 opiskelijaa, eli pudotusta tuli ensisijaisista hakijoista yhdeksän opiskelijan verran.

Kunnanjohtaja Harri Anttilan mukaan hakijamäärät ovat olleet Rautjärven lukioon aikaisemminkin alhaiset, mutta tänä vuonna tilanne on poikkeuksellinen.

– Hakijamäärä on poikkeuksellisen alhainen. Tilanne vaatii isompaa pohdintaa. Olemme halunneet pitää lukion Rautjärvellä, sillä se on kunnan ainoa toisen asteen oppilaitos. Kerran aiemmin olemme olleet vastaavanlaisessa tilanteessa hakijamäärän suhteen, Anttila pohtii.

Anttilan ei usko alhaisen hakijamäärän johtuvan lukiosta. Hänen mukaan lukiokoulutuksen toteutuminen vaatisi minimissään kymmenen oppilasta, jotta jonkinlainen opetusryhmä muodostuisi.

Luetuimmat