Imatran lämmön suunnittelema energiapuuvarasto herätti närää Korvenkannan asukkaissa — Projektia selvitettiin asukkaille tiedotustilaisuudessa

Alueen asukkaat antoivat projektista palautetta sekä Imatran lämmölle että kaupungin rakennusvalvonnalle.

Minna Mäkinen

Tälle Keskuskadun jatkeen päässä olevalle aukealle uuden energiapuuterminaalin on määrä sijoittua. Tulevan puuterminaalin ja asutuksen väliin jää metsikkö.
Tälle Keskuskadun jatkeen päässä olevalle aukealle uuden energiapuuterminaalin on määrä sijoittua. Tulevan puuterminaalin ja asutuksen väliin jää metsikkö.

Imatran lämpö -osakeyhtiön aikeet rakentaa uusi energiapuuvarasto Korvenkantaan ovat herättäneet keskustelua alueen asukkaissa. Erityisesti huolta herätti mahdollinen melu ja kasvava kuorma-autoliikenne.

Varaston on määrä sijoittua Keskuskadun jatkeen päässä olevalle aukealle lähelle Kuutostietä. Alueelta on lähimmälle asuinalueelle Eilankujalle noin 250 metriä.

Kaupungin rakennusvalvontapäällikkö Ritva Ihalainen kertoo, että erityisesti Eilankujan asukkailta on tullut kaupungille kyselyitä projektiin liittyen. Asukkailla oli myös alunperin maanantaihin asti aikaa jättää huomautuksia kaupungille rakennuslupaan liittyen, mutta aikaa jatkettiin vielä viikolla.

Maanantai-iltana Imatran lämpö järjesti alueen asukkaille tiedotustilaisuuden, jossa kysymyksiin saatiin vastauksia.

— Paikalla oli 16 asukasta, ja esitimme projektin heille ja asioista keskusteltiin, kertoo Imatran lämmön toimitusjohtaja Vesa-Pekka Vainikka.

Asukkaat ovat antaneet palautetta myös suoraan Imatran lämmölle.

— Ainahan näistä keskustelua herää, kun ympäristössä tapahtuu muutoksia. Muutaman puhelinsoiton olemme saaneet ja asioista on keskusteltu, sanoo Vainikka.

Palautteen saaminen ja keskustelun herääminen ei yllättänyt Vainikkaa.

— En ole yllättynyt palautteesta. Ainahan näistä saattaa haittavaikutuksia tulla, ja ehkä se melu on yksi niistä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset