Viikonlopun menovinkit: Tanssit alkavat Vuoksenniskan Töllillä ja Imatran kylpylällä — Teatterin keväässä nähdään paljon vierailuja

Viikonloppu tuot tullessaan akryylimaalauksia, maatuskoja ja inkeriläisyys-aiheisen näyttelyn. Imatran jäähallilla Ketterä kohtaa puolestaan Kiekko-Vantaan.

Pekka Niemi

Ihan näin kevyillä vaatteilla ei ehkä vielä kevättalven tansseissa tarkene.
Ihan näin kevyillä vaatteilla ei ehkä vielä kevättalven tansseissa tarkene.

Tulevalla kevätkaudella kaikki tanssihaluiset voivat tanssia Imatralla sydämensä kyllyydestä. Tansseja järjestetään koko kevään ajan sekä Imatran työväentalolla, eli tuttavallisemmin Töllillä, että Imatran kylpylällä.

Molemmat järjestävät tansseja periaatteessa kaksi kertaa viikossa. Töllillä tansseja järjestetään sunnuntaisin kello 17:sta kello 21:een saakka. Lisäksi eläkeliitot järjestävät päivätanssit keskiviikkoisin.

Imatran kylpylä puolestaan antaa tahteja jalkojen alle sekä keskiviikkoiltaisin että perjantaisin. Kylpylän keskiviikkoiset tanssi-illat alkavat kahdeksalta ja kestävät puolille öin. Perjantaina voi pistää jalalla koreasti vielä tätäkin kauemmin, sillä vaikka perjantaitanssit alkavat kahdeksalta, niin ne päättyvät vasta kello 1 yöllä.

Kuluvan vuosikymmenen ensimmäiset imatralaistanssit järjestetään tulevana sunnuntaina työväentalolla. Niitä on saanut kunnian tahdittaa nopeasti tanssilavojen suosikiksi noussut Jyrki Nurminen Sävel-orkesterinsa kanssa. Nurminen kisasi muutama vuosi sitten myös Tangokuninkaan tittelistä Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Häntä säestävässä Sävel -orkesterissa soittavat Ari Nylund (koskettimet), Vikke Rinne (basso ja laulu) sekä Saku Kallio (rummut).

Imatran kylpylän tanssikausi alkaa varsinaisesti vasta helmikuun alussa, mutta tammikuun viimeisenä päivänä siihen ottaa kuitenkin eräänlaisen varaslähdön viisihenkinen tanssiorkesteri Helminauha. Se tanssittaa yleisöä perjantaina 31. tammikuuta EKLU:n Urheilugaalan jatkoilla. Urheilugaalan jatkotanssit alkavat tavallista myöhemmin, eli vasta kello 21.30.

Jyrki Nurminen & Sävel Vuoksenniskan työväentalolla (Torikatu 7) su 12.1 klo 17.

Marleena Liikkanen

Tommi Korpela saapuu Timo Rissasen haastateltavaksi.
Tommi Korpela saapuu Timo Rissasen haastateltavaksi.

Teatterin keväässä paljon vierailuja

Tommi Korpela, Martti Suosalo, Seela Sella, Esko Roine — näille näyttelijöille on yhteistä ainakin se, että he kaikki ovat saapumassa Teatteri Imatran lavalle tulevan kevään aikana.

Teatterin kevään aloittaa kuitenkin Mowglin ja hänen kamujensa, eli viidakon eläinten seikkailuista kertova Viidakkokirja-näytelmä. Sen ensi-ilta ja kantaesitys pohjoismaisissa ammattiteattereissa tapahtuu 8. helmikuuta.

Ensimmäinen vieras valtaa Teatteri Imatran lavan maaliskuussa. Hän on Tommi Korpela, tuo Ikitie -elokuvastakin tuttu näyttelijä. Hän saapuu lavalle teatterinjohtaja Timo Rissasen haastateltavaksi maaliskuussa.

Seuraavia vierailijoita pitääkin sitten odotella toukokuulle asti. Ensimmäiseksi ehtii Martti Suosalo. Hän tulee kaupunkiin kroonisesti masentuneen äidin pojasta kertovan Parasta elämässä -monologiesityksensä kera. Toukokuun puolivälissä lavalle nousevat Seela Sella ja Esko Roine Rakkauskirjeitä -esityksensä kanssa.

Toukokuussa teatteri tarjoilee yleisölle näyttelijä-laulaja Aki Honkatukian 50-vuotiskonsertin osan 2 — ja sitten koittaakin kesä, kesäteatteri ja Pokka pitää.

Viidakkokirjan ensi-ilta Teatteri Imatrassa la 8. helmikuuta.

Katja Neuvonen

Maatuskoita on tehty pitkälti yli sata vuotta.
Maatuskoita on tehty pitkälti yli sata vuotta.

Akryyleja ja maatuskoja

Uuden vuoden kunniaksi Rautjärven kirjaston molemmat näyttelyt on uusittu. Kirsti-salissa on esillä Matti Kermisen VMK Artwork -akryylimaalauksia, eli abstraktia taidetta akryylimaalein.

Sen sijaan kirjastosalin vitriineistä löytyy käsinmaalattuja maatuskoita, noita venäläiseen perinteeseen kuuluvia, sisäkkäin olevia puunukkeja. Kerrotaan, että maatuskojen keksimistä inspiroivat aikoinaan muun muassa kulta-, ja jalokiviseppä Peter Carl Fabergén pääsiäismunat, ja että maailman ensimmäinen maatuska tehtiin vasta vuonna 1890.

Mielenkiintoinen maatuskatieto on myös se, että se symboloi hedelmällisyyttä: yhdessä maatuskassa on yleensä pariton määrä nukkeja, ja venäläisessä perinteessä pariton määrä symboloi elämää, parillinen elämän päättymistä.

Molemmat näyttelyt ovat nähtävillä koko tammikuun ajan.

VMK Artworks -näyttely ja käsinmaalattuja maatuskoja Rautjärven kirjastolla 31.1. saakka.

Tuuli Parikka

Inkeri-klubi valtaa Ruokolahden kirjaston.
Inkeri-klubi valtaa Ruokolahden kirjaston.

Inkeriläisyys talteen Ruokolahdella

Inkeri-klubi järjestää Ruokolahden kirjastossa Inkeriläisyys talteen -nimisen näyttelyn. Näyttely on esillä melkein tammikuun loppuun saakka, ja näyttelyn päätöspäivän kunniaksi Inkeri-klubi järjestää kirjastossa inkeriläisen illan. Se tapahtuu torstaina 30. tammikuuta kello 16—17.30.

Samainen näyttely nähtiin Imatran kulttuurikeskus Virrassa viime syksynä. Näyttelyn tarkoituksena on muun muassa auttaa ihmisiä omien sukujuuriensa löytämisessä ja sitä kautta itsensä ymmärtämisessä.

Inkeriläisyys talteen -näyttely Ruokolahden kirjastossa 30.1. saakka.

Lohikalat tuloo.
Lohikalat tuloo.

Tiedossa lohisavottaa

Imatran jäähallille saapuu tänä viikonloppuna koko joukko kuningaslohia, sillä vantaalainen, lohipaidoissa kulkeva Kiekko-Vantaa saapuu Ketterän vieraaksi perjantaina.

Perjantaina pelataan myös Ketterän koko loppiaisviikon ainoa ottelu. Mutta kuinka Ketterän käy tässä lohisavotassa? Sen pääsee näkemään jäähallilla paikan päällä. Kiekko tippuu jäähän kello puoli seitsemältä.

Ketterä vs. Kiekko-Vantaa -ottelu Imatran jäähallilla pe 10.1. klo 18.30.

Luetuimmat