IU:n Arttu Tyystjärvi lensi kolmiloikassa aikuisten SM-hopealle, kultaa LUM:n Lipsaselle

Simo Lipsanen voitti kultaa ja Arttu Tyystjärvi hopeaa miesten kolmiloikassa yleisurheilun SM-hallikisoissa Tampereella. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Lipsanen, 20, oli omalla tasollaan, kun venytti neljännellä kierroksella 16,08.

18-vuotiaan Tyystjärven kisa oli huima. Imatran Urheilijoiden edustaja loikki ensimmäisellään uuden ennätyksensä ja ensi kertaa hallissa uudelle metrimäärälle tuloksella 15,08.

Tyystjärvi oli pitkään kisassa toinen, mutta putosi toiseksi viimeisellä kierroksella neljänneksi, kun HKV:n Elias Mäkelä ja Viitasaaren Viestin Tomi Litendahl kiilasivat muutamalla sentillä edelle.

Viimeisellä yrityksellään Tyystjärvi pamautti 19 senttiä ulkorataennätystäänkin pidemmälle ja nousi lopulta ensi kertaa aikuisten SM-mitalistiksi tuloksella 15,23.

Kisa sai vielä yhden käänteen, kun Heinäveden Yleisurheilijoiden Ville Mylläri ylsi viimeisellä yrityksellään kahden sentin päähän Tyystjärvestä ja pullautti Elias Mäkelän ulos mitaleilta.

Parikkalan Urheilijoiden Panu Jantunen voitti SM-pronssia 1500 metrin juoksussa, joka huipentui viiden miehen tiukkaan loppukiriin.

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.