IPV voitti Raahessa ja on superin yhdeksäs

Mika Strandèn

Lauri Kaartokalliota ei tänään nähdä Raahessa etenemässä.
Lauri Kaartokalliota ei tänään nähdä Raahessa etenemässä.

Imatran Pallo-Veikot päättää tänään kautensa Superpesiksessä joko 9. tai 10. sijaan. Imatralaiset pelaavat kaksi psitettä Imatraa jäljessä olevaa Pattijokea vastaan Raahessa.

Yksin piste riittää IPV:lle yhdeksänteen sijaan.

IPV:n kokoonpanosta puuttuu Lahdessa asuva ja opettajana toimiva Kaartokallio, joka sai vapautuksen lähes merkityksettömästä päätöspelissä.

IPV:n lukkarina aloittaa Raahessa Joona Sikiö, vakiolukkari Ville Liukku pelaa jokerina.

I. jakso

Ottelu on juuri alkanut ja Raahe on sisävuorossa.

Raahen sisävuoro on nopean ponneton, mutta IPV tulee otteluun tuulispäänä. Lauri Rönkölle rakennetaan nopeasti kotiutussauma, eikä Rönkkö erehdy, vaan kotiuttaa Juuso Latun, lähes heti perään Jussi Hurskainen kotiuttaa Tommi Päivisen ja Mikko Kosonen Juhani Myyryläisen. Yksi lyöntikierros pelattu ja taululla kolme juoksua, totaalipesäpalloa. Toinen lyöntikierros jää vähän puolitiehen, mutta kolmen juoksun vuorossa ei kauheasti valittamista ole.

Vaisu on Raahen toinenkin vuoropari. Kotijoukkue saa tilanteen IPV:n harhaheitosta, mutta kotiutus jää 12 lyöjän kierroksella unelmaksi.

IPV:n tilannemyrsky laantui toisessa vuoroparissa ja tilanne edelleen 0—3 Imatralle.

Onkohan Raahen miehillä saunailta ja kiuas jo lämpimänä, siksi nopeassa tahdissa sisävuorot kulkevat. Kolme paloa nopeammin kuin kissan ehtii sanoa, Niin ja tuskinpa imatralaisetkaan aikovat yöksi Raaheen jäädä. IPV taas sisävuorossa.

Ei juoksuja IPV:lle, ei edes kolmostilannetta, Raahe tulee avausjakson viimeiselle sisävuorolleen.

Rapiat 40 minuuttia pelattu ja avausjakso ohi. IPV voitti jakson 3—0. Pattijoen sisäpeli oli surkeaa, IPV:n ulkopeli lukkari Joona Sikiön johdolla ylimaallista. IPV:llä jaksossa neljä kolmostilannetta, niistä kolme juoksua, ei hassummin.

Raahen joukkueesta aina niin varma lukkari Topi Kosonen hoiti ulkopeliosuuden kohtuullisen hyvin, mutta sisäpelissä tökki. Ei kärkilyöntejä ja onnistumisprosentti pyöreä nolla avausjaksolla. Eipä silti, ei IPV:n onnistumisprosenteissakaan kauheasti hurraamista ollut, sisäpeli yski avausvuoron jälkeen.

2. jakso
IPV aloittaa sisävuorolla ja on rukannut lyöntijärjestystään sekä ulkopelirooleja uuteen uskoon.. Yhtä kaikki, pitkä sisävuoro ja sen päätteeksi taululla lukemat 0—1 Imatralle. Lyöjänä Lauri Rönkkö ja tuojana kakkosena jaksolla lyövä Tommi Päivinen.

Kotijoukkue saa ajon aikaiseksi omalla tasoittavallaan, mutta jää juoksuitta edelleen.

IPV:n toinen vuoropari sisällä on sekava. Tilanteiden tekeminen tyssää viimeistään kakkospesälle.Ei mikään ilotulitus kauden päätökseksi, ei ainakaan vielä.

Hoh hoijaa! Raahen sisävuoro oli nopea kuin Salama McQueen Disneyn elokuvassa, nyt tarvittaisiin hinuri Marttia jeesaamaan.

IPV saa omalla kolmannellaan jonkin sortin ryhtiliikkeen sisäpeliinsä, jopa kolmostilanteenkin, mutta ei juoksua. Raahe tulee tasoittavalleen.

Jossakin vaiheessa se pää tulee yleensä vetävän käteen. Nyt se tuli Raahen kolmannen tasoittavalla. Kotijoukkue tekee kolme juoksua ja hupsista supervuoroa on pukkaamassa.

IPV rakentaa palottoman ajon ja Ville Liukku iskee Juhani Myyryläisen kotiin, mutta sitten kenttä tyhjenee koppiin. Ei lisäjuoksuja ja supervuoro kutsuu.

Supervuoro
IPV tekee ajolähdön, Lauri Rönkkö ei onnistu, mutta ajo jatkuu ja Ville Liukku iskee Miikka Matikan kotiin. Jatkossa kenttä tyhjenee ja tulee kolmas palo. Raahe superin tasoittavalle.

Raahe saa ajolähdön kahdella palolla, mutta IPV:n ulkokenttä kestää kotijoukkueen hyökkyksen. Voitto supervuoroparissa, IPV:lle kaksi sarjapistettä ja lopputaulukossa yhdeksäs sija. Kiitettävä suoritus nousijajoukkueelta.

Korjattu kello 20.10 ottelun alkuasetelmia, IPV tarvitsi vain pisteen ollakseen yhdeksäs.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.