Timo Härkönen: Erkki Saarimäen erottamisprosessi voi laukaista Imatralla ryhmä 22:n hajoamisen

Otto Ponto

Arkistokuvassa Imatran perussuomalaisten puheenjohtaja Erkki Saarimäki (vas.) ja Timo Härkönen.

Erkki Saarimäen (ps.) erottamisprosessilla voi olla kauaskantoisia seurauksia. Se voi johtaa jopa ryhmä 22:n hajoamiseen ja perussuomalaisten luottamuspaikkojen uudelleenjakoon, sanoo toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Timo Härkönen (ps).

Härkönen ei itse osallistunut kohua herättäneeseen Sinisen tulevaisuuden kampanjatilaisuuteen, jota ainakin Erkki Saarimäki oli junailemassa Imatralle.

Katutapahtumassa kerättiin nimiä uuden puolueen rekisteröimiseksi.

Järjestelyihin osallistuneita perussuomalaisia uhkaa erottaminen puolueesta, sillä heidän katsotaan toimineen puoluetta hajottavalla tavalla. Vaihtoehdoksi tarjotaan vapaaehtoista eroamista. Asiasta kertoi puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

Osallistuminen ok, jos perusteet kunnossa

Kampanjatilaisuuteen osallistuminen on Härkösenkin mielestä jossain määrin arveluttavaa. Silti hänen mielestään puoluetoimisto ylireagoi.

— En ole ollut mukana kyseisessä tapahtumassa, enkä tiedä sen taustoista mitään. Pidän kampanjatilaisuuteen osallistumista arveluttavana, mutta hyväksyttävänä, jos henkilö osaa kertoa kunnollisen perusteen osallistumiselleen.

Härkönen muistuttaa, että paikalla olleet ministerit Sampo Terho ja Jari Lindström ovat Saarimäen vanhoja ystäviä. Hänestä olisi ollut jopa noloa kaupungin kannalta, jos Saarimäki ei olisi ollut paikalla.

Vallanjako menee uusiksi, SDP hyötyy

Härkönen ei osaa sanoa, miten Imatran seudun perussuomalaiset suhtautuvat pitkäaikaisen puheenjohtajansa erottamisuhkaan. Asiasta ei ole vielä keskusteltu. Tilaisuus tarjoutuu tähän torstaina perussuomalaisten yhdistyksen syyskokouksessa.

Härkösen mukaan Saarimäki on ilmoittanut lopettavansa poliittisen uransa tämän valtuustokauden jälkeen. Härkönen toivoo, että puoluejohtokin ymmärtäisi, kuinka suuret vaikutukset mahdollisilla erottamisilla saattaa maakuntatasolla olla.

— Erottamisprosessi voi laukaista Imatralla ryhmä 22:n hajoamisen. Tuolloin esiin nousee nykyisten ja mahdollisesti erotettavien perussuomalaisten luottamuspaikkojen uudelleenjärjestelyt. Tuolloin on selvää, että Imatran poliittinen valtatasapaino muuttuu reilusti SDP:n eduksi, Härkönen sanoo.

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat