Nuorisopalvelut eivät palaa Koskikseen —Kerhokeskuksen kohtalo on auki

Koskis on merkitty asemakaavassa suojelluksi rakennukseksi, mutta se ei turvaa rakennuksen säilyttämistä.

Kaisa Beltran

Kerhokeskuksen kohtaloa pohditaan YH-rakennuttajan hallituksessa pikapuoliin.
Kerhokeskuksen kohtaloa pohditaan YH-rakennuttajan hallituksessa pikapuoliin.

Imatran kaupungin nuorisopalvelut ei tarvitse enää kerhokeskus Koskiksen tiloja, eikä niitä tarvita muuhunkaan hyvinvointilautakunnan alaiseen toimintaan. Tämä ilmenee hyvinvointijohtaja Hanna-Kaisa Ellosen esityksestä lautakunnalle.

YH-Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtaja Lassi Nurmi sanoo odottavansa lautakunnan päätöstä kerhokeskuksen käytöstä, jonka jälkeen hän aikoo pyytää konserniohjausta rakennuksen tulevaisuudesta.

Yhtiön tekemän korjausarvion mukaan Koskiksen remontointi käyttökuntoon tuottaisi kiinteistön vuosivuokraksi 290 000 euroa. Hyvinvointilautakunnalle korjaus tietäisi 24 200 euron kuukausivuokraa arvonlisäverotta. Lämmittämättömänäkin kiinteistön kustannukset ovat Nurmen mukaan vuodessa useita kymmeniä tuhansia euroja.

YH-rakennuttajan Lassi Nurmen lausunto on varsin murheellinen. Topiantti Äikäs

Alue osana uutta Imatrankosken ilmettä

Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikkään mukaan Koskiksen kohtalo tulee ratkeamaan myöhemmin. Koskis on merkitty asemakaavassa suojelluksi rakennukseksi, mutta se ei turvaa rakennuksen säilyttämistä.

— YH-rakennuttajan Lassi Nurmen lausunto on varsin murheellinen. Rakennuksessa on laaja korjausrakentamisen tarve, ja kulujen pois haukkaaminen vuokrassa on varsin haasteellista. Tilanne täytyy kuitenkin tutkia kaikessa rauhassa, Äikäs toteaa.

Varmaa on, että Koskiksen tontin ja alueen suhteen tullaan käynnistämään jonkinlainen tarvesuunnittelu. Äikkään mukaan alueen käyttöä tulisi tarkastella laajemmin osana keskustan kehittymistä. Tällä hetkellä Einonkadun hanke on juuri valmistumassa, ja uusia kaavoituskohteita ovat Torkkelinkadun alue, sekä Einonkatuun kytkeytyvä Napinkulma.

— Varmasti nämä yhdessä tulevat muodostamaan erillisistä kaavatarkasteluista koostuvan, ikään kuin Imatrankosken uuden ilmeen.

Nuorisopalvelut tyytyväisiä Torigalleriassa 

Vastaava nuoriso-ohjaaja Marika Vento on tiennyt jo alustavasti, että nuorisopalvelut eivät Koskikseen enää palaa. Nyt nuorisotila Hengaamo toimii Torigallerian kauppakäytävässä sijaitsevassa tilassa. Nuorisopalveluita kaavaillaan koulukeskuksiin, jossa nuoret ovat olleet jo työpajatyyppisesti suunnittelemassa nuorisotilatarpeita.

Kaisa Beltran

Ohjaamokoordinaattori Taina Leskinen päivysti nuorisopalveluiden uusissa tiloissa hiihtolomaviikolla. Torigallerian tiloihin ollaan oltu tyytyväisiä.
Ohjaamokoordinaattori Taina Leskinen päivysti nuorisopalveluiden uusissa tiloissa hiihtolomaviikolla. Torigallerian tiloihin ollaan oltu tyytyväisiä.

Ohjaamotoimintaa ei voi koulukeskuksissa järjestää, sillä se tulee säilyttää matalan kynnyksen palveluna neutraalissa paikassa. Tähän väistötilat liikekeskuksessa ovat sopineet täydellisesti.

Vennon mielestä ihanteellista olisi, jos nuorisopalvelut siirtyisivät kouluille ja Ohjaamo jäisi Torigalleriaan. Hänellä ei ole kuitenkaan tiedossa mitä tulee tapahtumaan. Torigallerian vuokrasopimus on tehty kolmeksi vuodeksi.

Väistötiloihin siirtyminen on Vennon mukaan tuonut nuorisopalveluiden piiriin uusia nuoria. Kauppakeskuksen tilasta on tullut nuorilta positiivista palautetta, eikä Koskikselle olla haikailtu takaisin.

— Lisäneliöt olisivat välillä tarpeen, ohjelmaa on paljon, ja tila on aamusta iltaan sataprosenttisella käytöllä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut