Kangaskosken entinen vartioasema Rautjärvellä kuntoon vasta ensi vuodeksi — Kunnan omassa vuokrauksessa toiminta arvioitu kannattamattomaksi

Juho Jylhä

Kangaskosken entisen vartioaseman vuokraus kunnan omana toimintana on arvioitu kannattamattomaksi.
Kangaskosken entisen vartioaseman vuokraus kunnan omana toimintana on arvioitu kannattamattomaksi.

Kangaskosken entiselle vartioasemalle saadaan toimintaa aikaisintaan ensi vuoden alussa. Rautjärven kunta on joutunut siirtämään alkuperäistä aikataulua tilojen valmistumisesta yli puolella vuodella.

Rakennuksen kunnostuksen rakennusluvan mukaiseksi ja vuokralle kelpaavaksi on arvioitu maksavan noin 35 000 euroa. Rautjärven kunnanhallitus käsittelee asiaa ensi maanantaina.

Kunnan toiveena on saada Hiitolanjoen varressa sijaitsevalle kiinteistölleen kokous- ja majoituskäyttöä. Vuokrasuhde edellisen vuokraajan kanssa päättyi viime vuonna marraskuun lopussa.

Sen jälkeen osapuolet ovat sopuun pääsemättä yrittäneet selvittää vuokrasuhteen aikana tehtyjä korjaustöitä ja niiden hinnoittelua. Tilojen keskeneräisyyden vuoksi kunta ei ole voinut luovuttaa kiinteistöä eteenpäin, koska tilat eivät ole rakennusluvan mukaisessa kunnossa.

Rakennukseen tehty kuntotarkastus suosittelee, että alapohjassa ja kellarikerroksessa on tehtävä muutostöitä.

Kunnanjohtaja Harri Anttila esittää, että kiinteistölle etsitään yksi päävuokralainen, joka vuokraisi tiloja muille käyttäjille. Kiinteistön vuokraus kunnan omana toimintana ei Anttilan näkemyksen mukaan onnistu ilman merkittävää subventointia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut