Arkistosta: Imatran valtuusto hyväksyi kouluverkon uudistamisen, viisi lähikoulua sulkeutuu

Hannu Ojala

Kokoomuksen valtuustoryhmään kuuluva Lilla Saaristo esitti kulttuuritalosta monitoimitaloa, joka voisi saada elämää viereen rakennettavasta uudesta koulusta. Esitys ei saanut laajempaa kannatusta.

Imatran koulu- ja päiväkotiverkko menee uuteen kuosiin. Kaupunginvaltuusto hyväksyi päätösesityksen kolmen koulukeskuksen mallista myöhään maanantai-iltana, tosin vasta pitkällisen keskustelun, useiden muutosesitysten, neuvottelutauon sekä kahden äänestyksen jälkeen.

Äänestämään jouduttiin Arto Siitosen (sd.) tehtyä lähikoulujen lakkauttamista ja muuta toteutusaikataulua koskevan muutosesityksen.

Siitonen esitti, että kaikki koulukeskukset toteutetaan vaiheittain niin, että lähikoulut jatkavat toimintaansa niiden elinkaaren ajan.

Lisäksi hän vaati, että jokainen hankesuunnitelma on tuotava erikseen kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Esitys hävisi äänestyksen luvuin 10—33.

Periaatteessa peli oli selvä jo ryhmäpuheenvuorojen jälkeen.

Kaikki valtuustoryhmät ilmoittivat puheenjohtajiensa suulla tukevansa esitystä kouluverkon uudistamisesta, osa pienin varauksin.

SDP:n ryhmäpuheenvuoron pitänyt Heikki Luukkanen muistutti, että Imatran kouluverkko on rakennettu nykyistä huomattavasti suuremmalle väestölle. Kouluja on jo lopetettu useita, mutta keskittämisen on jatkuttava.

— Kolme koulukeskusta on luonnollinen jatkumo, Luukkanen sanoo.

Kokoomuksen ryhmyri Anu Urpalainen (kok.) korostaa, että ratkaisulla haetaan riittäviä resursseja opetukseen ja terveisiin ja monipuolisin oppimisympäristöihin.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajan Airi Aallon mukaan kolmen koulukeskuksen malli pitää nähdä sijoituksena tulevaisuuteen.

— Lisäämme positiivista Imatra-kuvaa: ei enää sisäilmaongelmia.

Monenlaisia huoliakin tuotiin esiin.

Eija Mertanen (kd.) pelkää, että suuressa koulussa pieni koululainen hukkuu massaan.

Lilla Saaristo (kok.) pelkää, ettei Imatra ole vielä valmis 600—800 oppilaan kouluille. Hän toivoo, että jatkovalmistelussa hyödynnetään lapsuuteen liittyvää tutkimustietoa sekä pedagogista osaamista.

Valtuusto äänesti myös Saariston pedagogisten seikkojen huomioimista painottavan ponsiesityksen ja kaupunginhallituksen esityksen välillä. Kaupunginhallituksen esitys voitti äänin 29—13 (yksi ääni puuttui).

Useissa puheenvuoroissa kiitettiin valmistelua perusteelliseksi, monipuoliseksi ja ehkä parhaaksi mitä ikinä Imatralla.

— Moni ehkä kysyy, miksi Ukonniemi oli mukana. Erinomaista, että se on nyt selvitetty. Vaikka moni siihen tykästyi, kompromissit pitää pystyä nielemään, jos idea ei mene läpi, sanoo Heikki Tanninen (sd.).

Veikko Lankisen (kesk.) mielestä puheet kuntalaismielipiteen sivuuttamisesta tai huonosta tiedottamisesta voi unohtaa.

— Eipä paljon näkynyt lehtereillä väkeä yleisötilaisuuksissa. Ei voi tästä kaupunkia syyttää.

Arkistosta: Imatran valtuusto 2013–2017, juttu on julkaistu Uutisvuoksessa 26.10.2016

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Luetuimmat

Uusimmat uutiset