Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen jätti maajoukkuehiihtäjät taakse ja voitti Lempäälässä rullahiihtosprintin — Ahonen peittosi finaalissa niukasti Ristomatti Hakolan

IU:n Ville Ahonen jätti kilpailussa taakse nipun maajoukkueeseen kuuluvia hiihtäjiä. Lari Lehtonen karsiutui alkuerissä, Hanna Varjus oli naisten sarjassa kahdeksas.

Taneli Toikka

Ville Ahonen (vas.) on tyytyväinen tämän hetken nopeuteen ja sprinttiominaisuuksiin, johon kesällä panostettiin. Arkistokuva.
Ville Ahonen (vas.) on tyytyväinen tämän hetken nopeuteen ja sprinttiominaisuuksiin, johon kesällä panostettiin. Arkistokuva.

Imatran Urheilijoiden hiihtäjä Ville Ahonen nappasi voiton Vuokatti Goes Ideapark Sprintti -rullahiihtokilpailussa Lempäälässä lauantaina.

Ahonen nappasi A-finaalin voiton ajalla 1.52,39. Ahosen taakse finaalissa jäivät niukasti Ristomatti Hakola (1.52,46), Verneri Poikonen (1.53,41) sekä Lauri Vuorinen (1.55,13).

Kilpailuun osallistui miesten sarjassa 12 kilpailijaa. Omassa alkuerässään Ahonen sijoittui toiseksi, edellään ainoastaan niukasti hänet voittanut Verneri Suhonen. Ahosen alkuerässä pidettiin kovinta vauhtia, ja toinen sija riitti suoraan välieräpaikkaan.

Välierissä Ahonen nappasi erävoiton jättäen taakseen maajoukkueeseen kuuluvat Lauri Vuorisen, Perttu Hyvärisen sekä Verneri Suhosen. Ahonen oli koko välierien nopein hiihtäjä jättäen ajassa taakse myös A-maajoukkueeseen kuuluvat Ristomatti Hakolan ja Joni Mäen. Välierän voitolla Ahonen varmisti paikan A-finaaliin.

— Kilpailusta jäi tosi hyvät fiilikset. Ennen kaikkea ne asiat mihin kesällä on panostettu, kuten nopeus ja sprinttiominaisuudet, näyttävät tällä hetkellä hyviltä, Ahonen kertoo.

Lari Lehtonen jäi alkueriin, Hanna Varjus oli kahdeksas

Kilpailu hiihdettiin Lempäälän Ideaparkin parkkipaikalla 800 metrin pituisella radalla. Ennen varsinaista kilpailua hiihdettiin aika-ajot, joiden perusteella hiihtäjät jaettiin lohkoihin.

Aika-ajoissa ja alkuerissä rata kierrettiin kertaalleen, välierissä ja finaaleissa hiihdettiin kaksi kierrosta.

— Hyvä kilpailu oli. Saatiin siinä neljä vetoa, ja vaikka rata oli vain 800 metriä pitkä, niin saatiin hyvä sprintin simulaatio ja harjoituskisa, Ahonen kertoo kilpailusta.

Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen jäi omassa alkuerässään kolmanneksi ja täten matka tyssäsi jo alkueriin.

Naisten sarjassa Imatran Urheilijoiden Hanna Varjus selviytyi aina B-finaaliin saakka, ja sijoittui koko kilpailun kahdeksanneksi. Naisten sarjaan osallistui niin ikään 12 kilpailijaa.

Kestävyyspuolella riittää vielä tekemistä

Ville Ahonen keskittyy parhaillaan harjoittelun ohessa opiskeluun. Tavoitteena on saada lähiaikoina suoritettua kaksi kurssia, ja ensimmäisen tenttiviikon jälkeen edessä on siirtyminen Imatralle harjoittelemaan ensilumen ladulle sen valmistuttua.

Marraskuun alkupuolella Ahosen on tarkoitus siirtyä Lappiin harjoittelemaan ja kilpailemaan ennen Rovaniemellä järjestettävää maastohiihdon Suomen cupia, joka hiihdetään 23.—24. marraskuuta.

Ahosen kunto on tällä hetkellä omien sanojensa mukaan aikataulussa.

— Kovien harjoitusten tekeminen on vielä vaiheessa, siinä ei olla vielä päästy rytmiin. Pidettiin tietoisesti pieni kevennysjakso syyskuussa, ja sen päälle olin vielä viikon kipeänä. Kestävyyspuolella on vielä paljon tehtävää, mutta kokonaisuudessa näyttää hyvältä, hän kertoo.

Hänen mukaansa ensi talvena on tarkoitus hiihtää kaikkia kilpailuita, mutta toiveissa on, että erityisesti sprinttihiihto kulkisi tulevalla kaudella.

Juttua muokattu 7.10. kello 16:51, vaihdettu kuva.