Hirmuinen ylinopeus tänään Kuutostiellä: Imatralaismies ajoi Vuoksenniskan kohdalla 211 km/h

Niina Villman

Kuutostien parantuneet olosuhteet altistavat ylinopeuksille. Arkistokuva.

Vuonna 1989 syntynyt imatralaismies jäi kiinni tänään iltapäivällä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Kuutostiellä Imatralla.

Mies ajoi henkilöautolla Lappeenrannan suuntaan, kun Vuoksenniskan kohdalla vastaan ajanut poliisipartio mittasi hänen nopeudekseen 211 kilometriä tunnissa. Moottoritiellä on 100 km/h nopeusrajoitus.

Kuljettaja oli autossa yksin. Hän selitti kaahaamistaan itse aiheutetulla kiireellä.

Mies määrättiin välittömästi ajokieltoon. Juttua käsitellään aikanaan käräjäoikeudessa. Seuraamuksena on todennäköisesti päiväsakkoa ja pitkä ajokielto.

— Törkeissä liikenneturvallisuuden vaarantamisissa ajokortti otetaan helposti vuodeksikin pois, toteaa ylikonstaapeli Raimo Väisänen.

Kokenut poliisi ei muista törmänneensä aiemmin näin hurjaan henkilöauton ylinopeuteen.

— Kun tie ja olosuhteet ovat hyvät, tällaisia ylilyöntejä pääsee ikävä kyllä sattumaan. 211 km/h on tosi kova nopeus. Onnettomuusriski kasvaa valtavasti, kun nopeuserot ovat huomattavat ja liikenne vilkasta. Eivät muut voi mieltää, että joku tulee takaa tällaista nopeutta. Voi tapahtua isojakin ketjukolareita, sanoo Väisänen.

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat