Imatran Nordeassa asuntolainojen kysyntä nousi lähes ennätyslukemiin – Syksyllä myönnettyjen asuntolainojen määrä on kasvanut yli sata prosenttia vuodentakaisesta: "Koronan vaikutukset asuntomarkkinoihin näyttävät jäävän pieneksi"

Pitkästä aikaa myös omakotitalot tekevät Imatralla hyvin kauppansa, kertoo Etelä-Karjalan alueen toimipaikanjohtaja Jaana Pulkkinen.

Anu Pakarinen

Nordean Etelä-Karjalan alueen toimipaikanjohtaja Jaana Pulkkinen kertoo, että asuntolainojen kysynnän odotetaan jatkuvan Imatralla korkeana myös loppuvuoden ajan. Arkistokuva.
Nordean Etelä-Karjalan alueen toimipaikanjohtaja Jaana Pulkkinen kertoo, että asuntolainojen kysynnän odotetaan jatkuvan Imatralla korkeana myös loppuvuoden ajan. Arkistokuva.

Uusien asuntolainojen kysyntä jatkoi kasvuaan Imatran Nordeassa vuoden kolmannella neljänneksellä. Nordea myönsi Imatralla heinä-syyskuussa 106 prosenttia enemmän asuntolainoja kuin viime vuoden vastaavalla neljänneksellä.

Koko Suomessa Nordea on tämän vuoden aikana myöntänyt 21 prosenttia enemmän asuntolainoja kuin vastaavaan ajankohtaan mennessä vuosi sitten.

Etelä-Karjalan alueen toimipaikanjohtaja Jaana Pulkkinen kertoo tiedotteessa, että koronan vaikutukset asuntomarkkinoihin näyttävät ainakin tällä hetkellä jäävän pieneksi.

– Odotamme kysynnän jatkuvan myös loppuvuoden ajan. Myös teettämämme kyselytutkimukset kertovat siitä, että koronalla ei ole ollut merkittävää vaikutusta suomalaisten asumisen unelmiin tai mahdollisuuksiin vaihtaa asuntoa.

Imatran asuntomarkkinoilla havaittavissa on, että mökkikauppa, kodin perusparannus- ja remonttilainat ovat lisääntyneet voimakkaasti.

– Keskustelun tästä Imatran huikeasta noususta SP-Kodin Mervi Lehtimäen kanssa ja hän painotti, että pitkästä aikaa myös omakotitalot tekevät Imatralla hyvin kauppaansa, Pulkkinen kertoo.

Luetuimmat

Kommentoidut