Ruokolahden ulkomuseoalue ehostuu — esittelyvideo sitoo alueen historiaa nykyaikaan

Taneli Toikka

Kirkonmäen alueelle on noussut uusia opastetauluja kulttuurihistoriallisissa kohteissa vieraileville.

Ruokolahti-seuran ja Kulttuuripalvelu Kaikun Ulkomuseoalue eläväksi -hanke edistyy. Maanantaina iltapäivällä päivänvalon näki Ruokolahden historiaan pureutuva museoalueen esittelyvideo.

”Tarina jatkuu, hyppää mukaan - Tervetuloa Ruokolahden ulkomuseoalueelle!” -video pyrkii kasvattamaan alueen matkailullista vetovoimaa sekä luomaan mielikuvia historiallisesti kiinnostavasta vierailukohteesta.

— Tavoitteena on tehdä tätä aluetta tunnetuksi, niin että ihmiset kauempaakin voisivat kiinnostua, kertoo Kulttuuripalvelu Kaikun Virve Niiranen videon julkistamistilaisuudessa Ruokolahti-talolla.

Niiranen ja Ruokolahti-seuran sihteeri Jouko Siitonen kiittelivät vuorollaan videon tekoon osallistuneita tekijöitä, Ruokolahden Laulueukkoja, Ruokolahden harrastajateatteria sekä yksityisiä henkilöitä. Seutukunnallisen yhteistyön lisäksi videon toteuttamisessa oli mukana tuotantoyhtiö Korpipaja.

— Toivottavasti video lähtee leviämään netissä, ja auttaa osaltaan väkeä löytämään museoalueelle, sanoo Siitonen.

Itse videolla nähdään valtakunnallisesti tunnettuja ja laajaa huomiota saaneita historiallisia tapahtumia, jotka voidaan sitoa nimenomaan ulkomuseoalueeseen. Hankkeen toimijat uskovat, että uniikit tapahtumat erottavat Ruokolahden ulkomuseoalueen kaikista muista Suomen museoalueista. Vastaavaa videota ei myöskään muista museoalueista ole tehty, uskoo Niiranen.

Hankkeen tiimoilta on näkyvissä enemmänkin tuloksia. Kirkonmäelle on pystytetty opastauluja, joiden avulla voi tutustua alueen kulttuurihistoriallisiin kohteisiin. Myös museoalueen rakennuksia on entisöity. Loppukesästä luvassa on myös suuri ympäristötaideteos Kotiseutumuseon takapihalle sekä hankevetoisia tapahtumia, esimerkiksi Luontopäivä ja Elonkorjuujuhla.

— Kaikesta tulee niin hienoa kun porukalla tehdään, myhäilee Niiranen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.