Trailblazersin peliteltalla kävi kuhina, kun nuoret pääsivät testaamaan Rocket League -peliä Superpesis-ottelun oheistapahtumassa — Pelikerhot jatkuvat jälleen elokuussa

Santeri Tynkkynen

Leevi Lääperi kävi Trailblazersin teltalla kokeilemassa Rocket League -peliä.
Leevi Lääperi kävi Trailblazersin teltalla kokeilemassa Rocket League -peliä.

Ukonniemen pesäpallostadionilla pääsi tiistai-iltana testaamaan taitojaan e-urheilun parissa.

Trailblazers esitteli peliteltassa Imatran kerhon pelitietokoneita, jonka lisäksi lapset ja nuoret pääsivät mittelöimään toisiaan vastaan Rocket League -nimisessä urheilupelissä.

Ville Suutari Trailblazersilta kertoo, että innoikkaita pelaajia riitti heti viidestä alkaen, jolloin stadionin portit aukesivat.

—Tähän mennessä on käynyt pari kymmentä eri pelaajaa. Luulen, että vähintään 60 nuorta käy kokeilemassa tätä illan aikana.

Peliä kokeilemassa olivat Leevi Lääperi sekä Samu Litmanen. Lääperi kertoo, että hän oli pelannut kyseistä peliä yhden kerran aikaisemmin.

—Peli oli ihan jees. Voitettiin äskeinen peli lukemin 9-1, Lääperi toteaa.

Lääperi oli tällä kertaa saapunut pesäpallo-otteluun nimenomaan peliteltan vuoksi. Hän kertoo, että tietokoneella tai konsolilla tulee pelattua päivittäin.

—Kolmesta kahdeksaan tuntiin pelaan päivässä, hän toteaa.

Santeri Tynkkynen

Ville Suutari uskoo, että yli 60 nuorta käy peliteltalla illan aikana.
Ville Suutari uskoo, että yli 60 nuorta käy peliteltalla illan aikana.

Rocket League on myös yksi niistä peleistä, joita Trailblazersin järjestämissä pelikerhoissa pelataan. Muita pelejä ovat mm. Counter-Strike, Fortnite sekä Overwatch.

Trailblazersin järjestämissä pelikerhoissa viime talven aikana kävi viikoittaan pelaamassa noin 100 nuorta viikoittain. Pelit valittiin kerholaisten kiinnostuksen mukaan.

—Me kysyttiin nuorilta, mitä he halusivat pelata, ja sen mukaan jaettiin kerhot.

Esimerkiksi Counter-Strikeä ei kuitenkaan kaikista nuorimmat päässeet pelaamaan ikärajojen vuoksi, joita kerhoissa tietenkin noudatetaan. Kerhoihin osallustui 9-19 vuotiaita nuorukaisia. Palaute kerhoista oli hyvää.

—Kyllä ihmiset selkeästi tykkäsivät kerhoista, hyvää palautetta meille tuli, Suutari kertoo.

Trailblazersin Imatran kerhot pyörähtävät käyntiin jälleen elokuun lopussa. Ilmoittautuminen kerhoihin alkaa elokuussa.

Luetuimmat